4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

Katı atıklar için 'Koku Kontrolü' projesi

Giresun'un Bulancak İlçe Belediyesi, katı atıkların depolandığı alanda oluşan kötü kokuları bertaraf etmek için 'Koku kontrolü' isimli bir projeyi hayata geçirdi. 

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilçede önemli sorunların başında gelen katı atık depolamasının halen 'vahşi depolama' olarak tanımlanan şekilde gerçekleştirildiğini söyledi. Aydın, katı atık sorunun giderilmesi için çeşitli projeler yürüttüklerini belirterek sorunun katı atıkta geri dönüşümün sağlanması yoluyla çözüme kavuşturularak en kısa sürede çözümlenmesini hedeflediklerini dile getirdi. 

Vahşi depolama yapılan alanda kötü koku oluşumunun önlenmesi amacıyla belediye olarak Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRKÇEK) Giresun Şubesi ile yaptıkları işbirliği sonucu "Koku Kontrolü" isimli bir projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Başkan Aydın, "Yaz mevsiminin gelmesiyle artan sıcaklıklar depolama alanında kötü kokuların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Belediye olarak TÜRKÇEK Giresun Şubesi ile yaptığımız işbirliğiyle, daha önce başarılı sonuç alınan "Koku Kontrolü" projesini hayata geçirdik. Proje çerçevesinde katı atıkların depolandığı alanda katı atıklarda koku kontrolünü sağlayan "Clinoptilolite" maddesini dökmekteyiz. Bu yöntemle katı atık alanında kötü kokunun oluşumu önlenmiş olunacak" diye konuştu. 

Aydın, yürüttükleri projeyle 45 gün içerisinde katı atık kokusunun tamamen ortadan kaldırılacağını da kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 18:03:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?