29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Kerim Aksu projelerini anlattı

CHP Giresun Belediye Başkan adayı Kerim Aksu, "Çok çalışarak, ayağı yere değen ve olabilir projelerle Giresun Belediye Başkanlığı'na talibim" dedi.


Aksu, belediye nikah salonunda gerçekleştirilen proje tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel ve dönemini eleştirdi. Yüksel'in Giresun'u temsil edemediğini savunan Aksu," Giresun'da en büyük sıkıntı, şehrin temsil edilememesi sorunudur. Kesinlikle belediye başkanı sayın Hurşit Yüksel, Giresun'u temsil edemiyor. Giresun temsil edilemez bir şehir haline gelmiştir. Belediyenin itibarını, kişiliğini, kurumun ağırlığını kaldıramaz haldedir sayın Yüksel. Artık Giresun şehri sayın Yüksel'den kurtulmalıdır. Çünkü 5 yıl daha Giresun, sayın Yüksel'e tahammül edemez" diye konuştu.


Giresun kamuoyunda kendisi ve partisine yönelik, "projeleri yok", "proje kısırı onlar" gibi bazı söylemlerin dolaştığını kaydeden Aksu,"Giresun'un geleceğine yatırım yapan projelere imza atıyoruz. Giresun Belediye Başkanı seçilirsem, farkımız o zaman anlaşılacak" şeklinde konuştu.


Birbirindem iddialı projelerinin olduğunu iddia eden Aksu, şunları dile getirdi:
"Hemşehrilerimizin özlemini duyduğu şehre liderlik yapma özelliği, belediyelerimize yeniden kazandırılarak, 5 yıldır birikmiş sorunlar çözülecek. Borç batağına sürüklenmiş olan belediye layıkıyla yönetilecek. Dar gelirli vatandalarımıza yardımlar kesilmeden ve 'Hemşehrilik Yardımı' adı altında daha nitelikli şekilde sürdürülecek. Su faturalarında kademeli indirim gidilecek, sarfiyatı az olandan az ücret alınarak su tasarrufu teşvik edilecek. Hem de dar gelirli vatandaşımıza ucuz su kullanımı olanağı sunacağız. Osman Ağa Meydanı'nın bulunduğu alana yeni sosyal alanlar kazandırılacak. Tarihi Zeytinlik mahallesine proje ve onarım desteği verilerek eski dokusuna kavuşturulacak. Kültür ve Sanat Merkezleri oluşturulacak. Katı atık sorununu kısa zamanda çözeceğiz. Şehrin trafik sorununu çözeceğiz. Giresun'u kültür kenti yapacağız. Bunlar gibi daha onlarca önemli ve Giresun'un gelişimini sağlayıcı projelere imza atacağız. Bizi izlemeye devam edin."


Giresun Belediye Başkanı seçilmesi durumunda, belediyede kendisi ya da belediye meclisi üyelerinin yakınların, belediyede işe girmeyeceği sözünü veren Aksu, "Belediyede aile şirketi anlayışına son vereceğiz. Yakınlarım veya meclis üyelerimizin yakınları belediyede işe yerleştirilmeyecek. Belediye adeta aile şirketi haline dönüştürülmeyecek. İşe kimin ihtiyacı varsa, o belediyede işe girecek. Yine ihaleler yandaşlara değil, hak edenlere ve adil şekilde verilecek. Giresun halkına bunun sözünü veriyorum" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?