27
Mayıs
2024
Pazertesi
GİRESUN

Kesik at başı alarmı!

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, dün bulunan ve at kafası olduğu iddia edilen dört hayvan kellesinin mandalara ait olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Yüksel, Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mustafa Aydınay ve Tarım İl Müdürü Muhammet Hakyemez ile birlikte belediye meclis salonunda düzenlediği ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, kellerinin hangi hayvana ait olduğunun tespit edilmesi için belediye görevlilerinin gerekli incelemeleri tamamladığını ifade etti.

Yüksel, dün bulunan hayvan kellerinin atlara ait olmadığının tespit edildiğini belirterek, kellelerin mandalara ait olduğunun kesin olarak teşhis edildiğini vurguladı. Hayvan kellerinin atlara ait olduğu yönündeki iddiaların doğru çıkmadığını, Giresun’da bu tür hayvanlara ait hayvan etlerinin satılmasının söz konusu olmadığını kaydeden Yüksel, "Belediye olarak halkımızın tükettiği gıdaların sağlıklı olmasına özen gösteriyoruz. Bu yönde denetimlerimiz aralıksız olarak sürüyor" dedi.

Hayvan kellerinin Giresun’da et satışlarının azaltılmasına yönelik sabotaj amacıyla da yapılmış olabileceğini vurgulayan Yüksel, konu ile ilgili olarak gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü aktardı.
Giresun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mustafa Aydınay ise yaptığı açıklamada, kemik ve anatomik yapı bakımından at ve manda hayvanlarının kellerinin birbirlerine oldukça benzerlikler gösterdiğini belirtti.

Aydınay, "Kellelerde yaptığımız incelemelerde, kellelerin kemik yapıları ile oynandığını ve boynuzlarının da çok iyi şekilde kesildiğini tespit ettik. Bu durum, bizim ilk bakışta kesin teşhisi yapmamıza engel oldu. Ancak ’osnasale’ ile diş yapılarından faydalanarak kellelerin manda hayvanlarına ait olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

Aydınay, kellerin bulunmasının ardından Giresun Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte et satan birimlere yönelik denetimler yapıldığını da vurgulayarak denetimlerde olumsuz bir duruma rastlanmadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 15:58:37
Güncelleme :29 Mayıs 2005 Pazar 16:35:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?