3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Kesintilerin nedeni belli oldu

Giresun'da son günlerde meydana gelen elektrik kesintilerinin, klima ve ısıtıcıların yoğun olarak kullanımları sonucu elektrik dağıtım şebekelerinde yaşanan aşırı yüklenmelerden kaynaklandığı bildirildi.

Çoruh Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Giresun İl Müdürü Köksal Çamaltı, yaptığı açıklamada, kış şartları nedeniyle ev ve işyerlerinde ısınma ihtiyacının karşılanmasında klima ve elektrikli ısıtıcıların yoğun olarak kullanıldığına dikkat çekti.

Çamaltı, klima ve elektrikli ısıtıcıların yoğun olarak kullanılması nedeniyle elektrik dağıtım şebekesinde aşırı yüklenmenin meydana geldiği vurgulayarak "Elektrik dağıtım şebekelerimizin aşırı yüklenmesi sonucunda da elimizde olmayan nedenlerle kısa süreli istenmeyen elektrik arızaları oluşmakta ve bundan dolayı da abonelerimiz kısa süreli de olsa mağduriyetler yaşamaktadır. Giresun halkından, elektrik şebekelerimizin aşırı yüklenmesi sonucunda meydana gelen elektrik arızalarının en aza indirilmesi açısından, ısınmaya yönelik klima ve elektrikli ısıtıcıların kullanımında, maksimum seviyede kullanımdan ziyade tasarruflu kullanıma yönelerek yardımcı olmalarını istiyoruz" dedi.

Çamaltı, elektrik arızlarına hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini ve kısa sürede giderilmesine çalıştıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 16:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?