3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

KKKA'dan 5 yılda 4 kayıp

Giresun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı nedeniyle son 5 yıl içerisinde 4 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.


İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, 5 yıl içerisinde KKKA hastalığına neden olan kene tutulması sonucu Giresun'da 17 bin 525 kişi çeşitli hastanelere başvurdu. Kene tutulmaları sonucu KKKA hastalığı teşhisi konulan 79 kişi, Giresun ve çevre illerde bulunan hastanelerde tedavi altına alınırken, bunlardan 4’ü hayatını kaybetti.


Giresun'da kene tutulması vakalarında 2008 yılında büyük artış yaşanırken, hastanelere son 5 yılda yapılan 17 bin 525 kene tutulması başvurusunun, 9 bin 65'i bu yılın ilk 8 aylık döneminde gerçekleşti. 2008 yılının ilk 8 ayında kene tutulmaları sonucu KKKA hastalığı teşhisi konulan 39 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken bu kişilerden biri hayatını kaybetti.


Giresun'un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri, kenelerin yoğun olarak bulunduğu Kelkit Havzası içerisinde yer alıyor. Giresun'da kene tutulmaları sonucu hastanelere başvuran ve KKKA hastalığı nedeniyle hayatlarını kaybedenlerin büyük çoğunluğunu bu bölgelerde yaşayan insanlar oluşturuyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 14:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?