29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Kolbastı'ya Valilik el attı!

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, "Resmi tören ve bayramlarda sadece Giresun Kolbastısı'nın oynanması için bir çalışma içerisindeyiz" dedi.


Taşkesen, Giresun Öğretmenevi'nde düzenlediği basın toplantısında, valilik olarak yöre turizminin gelişimini hedeflediklerini ve bu yönde bir çalışmayı sürdürdüklerini söyledi. Giresun'un turistik yerleri, mutfağı ve kültürünün tanıtımı için çeşitli kitaplar hazırladıklarını anlatan Taşkesen, "Giresun Valiliği olarak yöre turizminin canlanması amacıyla Giresun tanıtım CD'sini yenileyerek tekrar hazırladık. Yine kent kültürününün tanıtımı için 'Kent Kültürü' kitabını oluşturduk. Giresun Türküleri ve Oyun Havaları, Giresun Tarihi'nden Sayfalar, Can Akengin ile Giresun Yemekleri Kitapları hazırladık" dedi.


Valilik olarak resmi tören ve bayramlarda Giresun Kolbastısı oynanması için çalışma içerisinde olduklarını anlatan Taşkesen, sözlerine şöyle devam etti: "Son günlerde kolbastı tartışması yaşanıyor. 'Buranınmıydı, oranınmıydı' diye. Valilik olarak bu tartışmalara son noktayı koyan çalışmalar yaptık. Giresun Türküleri ve Oyun Havaları kitabımızla tartışmaları sonlandırdık. Bir konuyu sonlandırmak tartışmalarla, kuru gürültülerle olmuyor. Belgelerle oluyor biliyorsunuz. Dere Boyu Kavaklar, Giresun Kolbastı havası. Biz, Giresun'da sadece resmi kurum ve kuruluşlarda tabi, Giresun Kolbastısı'nın oynanması için çalışma içerisindeyiz. Giresun'da, sadece Giresun Kolbastısı oynanacaktır."

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 13:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yücel şahin IP: 88.230.50.xxx Tarih : 13.06.2009 12:15:29

müzik bizim olabilir ama oyun trabzonun biz bunların yerine giresun karşılamasını dünyaya yayalım bizim özümüz budur