3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Konanç'tan sayım uyarısı

Giresun Belediye Başkan Vekili Hayrettin Konanç, Giresunlular'ın kentte sayılmalarının Giresun'un geleceği açısından büyük önem arzettiğini söyledi. 

Giresun'da bulunan mahalle muhtarlarıyla "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" konusunda bilgilendirme toplantısı yapan Konanç, belediye olarak sayımların düzenli ve düzgün gerçekleştirilmesi için bazı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Eylül 2006 tarihinden itibaren Giresun'da bulunan tüm mahalle, bulvar, cadde, sokak ve binaların kapılarının tek tek numarası bulunmayan binaların numaralarının takıldığını aktaran Konanç, " Mahallelerde dağınık olan caddeve sokaklar birbirinden ayrılarak, yeni sokaklar oluşturulmuştur. Tabelası olmayan yan cadde ve sokaklara yön tabelaları takılmıştır. Eskiyenler ise değiştirilmiştir. Her cadde ve sokak tabelalarına tanıtım numaraları yazılmaya başlanmıştır" dedi. 

Giresunlular'ın kentte sayılmalarının Giresun'un geleceği açısından büyük önem arzettiğini kaydeden Konanç,"Bu kentte yaşayan herkes mutlaka Giresun'da sayılmalıdır. Daha fazla hizmet ve Giresun halkına daha fazla hizmet götürebilmemek için nüfusumuzun 100 bini geçmesi gerekmektedir. Giresun, köyleriyle birlikte zaten bu nüfusun üzerindedir. Bizler hemşerilerimizin ikamet ettikleri Giresun'da yazılmasını istiyoruz. Çünkü yaptığımız ve yapacağımız hizmetler onların da yararına olacaktır" diye konuştu. 

Konanç, sayımlarının sağlıklı ve düzenli olarak yapılması için mahalle muhtarlarına büyük görevler düştüğünü dile getirerek, muhtarların konuya hassasiyetle yaklaşacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2007 Çarşamba 19:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?