1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Köprü alarm veriyor

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde geçtiğimiz aylarda yaşanan köprü faciasına rağmen ders alınmıyor.

Yıllardır gündemde olmasına rağmen şu ana kadar birkaç küçük tadilat dışında önemli bir çalışma yapılmayan Giresun’un Görele ilçesi ile Çanakçı ilçelerinin bağlantısını sağlayan tek yol güzergahında bulunan Geçit Köprüsü’nün ayaklarında ve bazı bölgelerinde hasarlar bulunuyor.

Geçit Köprüsü üzerindeki tahribat sürücüleri korkuttuğunu ifade eden Gölbaşı Köyü Geçit Mahalle Muhtarı Yaşar Karagöz, “Köprünün üzerindeki beton kitle aşınmış ve demirler dışarıya çıkmış durumda. Bu köprüden ağar tonajlı kamyon ve TIR’lar geçiyor. Köprünün denge bağlantı demirleri koptu. Ağır tonajlı araçların geçişinde köprü çok eski olduğu için sarsılıyor. Defalarca ilgililere müracaat etmemize rağmen bir çözüm bulunamadı. Bir facia yaşanmada önlem alınmasını bekliyoruz” dedi.

Yetkililerin derhal önlem alması gerektiğini ve hemen yanına Karayolları tarafından yapılan köprünün bir an evvel trafiğe açılmasını isteyen Karagöz, “Araç sürücüleri köprüden her geçişlerinde korkuyla geçiyorlar. Köprü ayakları üzerinde bulunan beton blokların Çaycuma’da yıkılan köprü ile aynı yıllarda yapıldığı bilinmektedir. Çaycuma'da yaşanan felaketin bir benzerinin bu köprüde yaşanmadan önce Karayolları tarafından bu köprünün hemen yanına yaptırılan yeni köprünün bir an evvel hizmete açılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 18:54:56
Güncelleme :16 Mayıs 2012 Çarşamba 18:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?