3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

KÖYDES çalışmaları

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Fikret Karaarslan, yıl içinde gerçekleştirilecek KÖYDES Projesi çalışmalarıyla Giresun'un köylerinde yaşanan sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşturulacağını söyledi.


Karaarslan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2008 yılı için toplam 194 milyon YTL maliyetli bin 56 yol, 235 su, 25 kanalizasyon ve 3 sulama ve ağaçlandırma projesinin hazırlanarak Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini kaydetti.

Giresun'a 2008 KÖYDES Projesi çalışmaları için 30 milyon YTL ödenek aktarılmasını beklediklerini dile getiren Karaarslan, “KÖYDES Projeleri için bu yıl Giresun'a 12-13 milyon YTL ödenek aktarılacağını öğrendik. Bu rakamın yükseltilmesi için bir dizi girİşimler ve çalışmalar yürüttük. Girişimlerimiz ve çalışmalarımız sonucunda da bu rakamı 30 milyon YTL'ye çıkarılacağı yönünde bilgiler aldık. Bu durumda Giresun'a daha fazla hizmet getirilecek olmasından dolayı bizi son derece memnun etti” dedi.


2008 yılında gerçekleştirilecek olan KÖYDES Projesi çalışmalarıyla Giresun'un köylerinde yaşanan sorunların büyük ölçüde çözüme kavuşturulmuş olunacağını aktaran Karaarslan, “Giresunlu, haklı olarak daha iyi hizmet istiyor. Biz de Giresun halkına en güzel hizmetleri yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda KÖYDES çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. KÖYDES bilindiği gibi 2005 yılında başladı. Giresun İl Özel İdaresi olarak sürdürdüğümüz KÖYDES Projeleri ile köylerimizin tam anlamıyla olmasa da sorunlarının büyük kısmını çözüme kavuşturduk. Köylerimizde yaşayan insanımızın yaşam koşullarını yükselttik. 2008 yılında da gerçekleştireceğimiz çalışmalarla da köylerimizin sorunlarını asgariye indirmiş olacağız” diye konuştu.


Karaarslan, 2008 yılında gerçekleştirilecek KÖYDES projelerinde yol asfaltlamalarının Kümbet Yaylası, Kurtbeli Yolu ve köy ana yollarında yapılacağını ifade etti.


2008 asfalt sezonu için de gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Karaarslan, Haziran ayında başlayacak olan asfalt sezonuyla çalışmaların başlatılacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 15:16:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?