7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Köylülerin icra korkusu

GİRESUN’DA KÖYLÜLERİN İCRA KORKUSU

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Şalaklı ve Recepli köyleriyle, Tirebolu’nun Belen köyünü kapsayan 1 milyon TL’lik ihale bedelli su şebeke inşaatı çalışmalarında müteahhit firmanın arkasında bırakarak ödemediği 6 bin TL’lik elektrik faturasının köylüden tahsil edilmek istendiği iddia edildi.

Şalaklı Köyü Muhtarı Nabi Ünal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada köylülerin “taşıma su çilesinden kurtulacağız” sevincinin icra korkusuna dönüştüğünü belirterek “Sondaj yapılarak çıkarılan suyu yaklaşık 10 kilometrelik su şebeke hattıyla Şalaklı, Recepli ve Belen köylerine götüren müteahhit firmanın yaptığı çalışmalar sırasındaki 6 bin TL’lik elektrik faturasını ödememesi nedeniyle TEDAŞ devreye girdi. Müteahhidin işi bitirip köyden ayrılmasının ardından alacağının peşine düşen TEDAŞ faturayı köylülerden tahsil etmeye çalışmaktadır” dedi.

2006 yılında ihalesi yapılarak, çalışmalarına başlanan su şebeke inşaatının 2007 yılı Ağustos ayında tamamlandığını kaydeden Ünal “Bu zaman içerisinde firma şantiyesinde ve çalışma sırasında tüketilen enerji bedeli ödenmemiştir. Hatta bir süre söz konusu firmanın kaçak elektrik kullandığı tespit edilmişti. Hiçbir cezai işlemim yapılmadığını öğrendiğimiz firmanın saat aboneliği yapmadığı da tespit edildi. Firmanın iş bitirip gitmesinin ardından gelen TEDAŞ, abone kaydı bulunmayan saat üzerindeki tüketilen enerji bedelinin ödenmemesi nedeniyle köylere su basacak pompanın elektriğini mühürledi. Bu da yetmiyormuş gibi bir de saat üzerindeki enerji bedeli köylüden tahsil edilmek istenmektedir” diye konuştu.

Bu konuda çalmadık yetkili kapısı bırakmadığını da kaydeden Muhtar Ünal “3-4 yıldır süren hem su sorunumuzun çözülmesi hem de köylüden istenen elektrik faturası için yetkililere baş vurduk. Ancak aradan bunca zaman geçmesine rağmen hala bir çözüme kavuşturamadık” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2010 Perşembe 10:49:03
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 10:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?