7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Köylülerin yol çilesi

KÖYLÜLERİN YOL ÇİLESİ

Giresun’un Güce ilçesi Tekke Köyü’ne bağlı 20 hanelik Kabalan Mahalle halkı defalarca müracaat etmeleri sonucu 2007 yılı programına aldırdıkları 2 kilometrelik mahalle yollarının yapılmaması sonucu ulaşımlarını tahta köprüden geçerek, patika yollardan bazen de teleferikle sağlıyor.

Bitmeyen yol çilesinin anlatan mahalle halkından Hasan Özlü, “Köyümüze en yakın araç ulaşımını Espiye-Yukarı Boynuyoğun grup yolu üzerinden sağlamaktayız. Grup yolunda araçtan indikten sonra mahallemize tahta köprüden geçerek, patika yol üzerinden bir kilometre yürümek zorundayız. Bütün yükümüzü sırtımızda taşımaktayız. Biz köyümüzün yük çilesini bitirmek için mücadele ederken, başka köyler KÖYDES projesi kapsamında yollarını genişletme, betonlama ya da asfaltlama mücadelesindeler. Birçok köy de bunu başarmış durumda fakat biz ihtiyacımız yolan yolumuzu dahi açtıramadık” dedi.

Yol sorunlarının çözümü için yaptıkları başvurularda köylerine gelen yol ödeneğinin başka köy yolarına betonlama için gittiğini de iddia eden Özlü,” 2007 yılında yolumuzun programa alındığı ile ilgili bir yazı geldi. Gelen yazının uygulamaya geçmemesi nedeniyle tekrar araştırmaya başladık. Bu sefer köyümüze gelen ödenek başka köy yollarlına beton dökülmesi için kaydırıldığını öğrendik” diye konuştu.

KÖYLÜLERİN YOL ÇİLESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 11:50:04
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 23:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?