29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Kulakkaya keşfedilmeyi bekliyor

KULAKKAYA YAYLASI TURİST BEKLİYOR

Giresun'un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, belde sınırları içerisinde yer alan Kulakkaya Yaylası'nın, ormanları, doğal güzellikleri ve otantik özellikleriyle keşfedilmeyi beklediğini söyledi.

Önal, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kulakkaya Yaylası'nın Giresun'da turizm merkezi ilan edilen 3 yayladan birisi olduğunu hatırlattı. Kulakkaya Yaylası'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi İpek Yolu üzerinde bulunması sebebiyle Karadeniz Bölgesi ve Giresun'un en eski ve otantik yerleşim alanlarından biri durumunda bulunduğuna dikkat çeken Önal, yörenin önemli turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Kulakkaya yaylasının tanıtımı için yoğun çabalar sarf ettiklerini dile getiren Önal, "Hedefimiz bu eşsiz güzelliği tüm dünyaya tanıtmak. İnsanları yeryüzündeki cennet köşelerinden olan yaylamıza çekebilmek" dedi.

Önal, belde sınırları içerisinde yer alan Kulakkaya Yaylası'nın, ormanları, doğal güzellikleri ve otantik özellikleriyle keşfedilmeyi beklediğini ifade ederek,"Kulakkaya Yaylası, doğal güzelliklerinin yanı sıra ormanlarla kaplı dağların eteğinde kurulu, otantik özellikleriyle adeta eşsiz zümrüt gibidir. Kulakkaya Yaylası adeta yeryüzünün cennet köşelerinden biri durumunda. Kulakkaya Yaylası bu kadar güzelliğe rağmen adeta keşfedilmeyi bekliyor. Bu güzellikleri yeryüzünde yaşayan tüm insanlarla paylaşmak istiyoruz. Yüzyıllardır insanlardan saklı kalmış bu eşsiz yeri tanıtarak, bu eşsiz güzellikleri insanlara açma arzusundayız” diye konuştu.

Kulakkaya Yaylası'nın, küresel ısınmanın etkilerinden kaçmak isteyenleri eşsiz doğası ve temiz havasıyla adeta doğal klima görevini yerine getirdiğini belirten Önal, küresel ısınmanın etkilerini araştıran bilim adamlarının dünyanın hızlı bir iklim değişikliğine uğrayacağı ve sıcak bölgelerde çöl iklim şartlarının hakim olacağı yönünde açıklamalar yaptıklarını hatırlatarak "Bilim adamlarının söylemleri, yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle doğru çıkmaktadır. Küresel ısınmanın etkilerinden kurtulmak isteyenler için yaylalar önemli bir görevi yerine getirmeye başladı. Aşırı sıcakların yaşandığı günümüzde serin olan Kulakkaya Yaylası cazip bir mekan. Kulakkaya, ormanlık alan içerisinde yer almaktadır. Eşsiz bir doğaya sahip ve temiz havası bulunuyor. Küresel ısınmanın etkilerinden kurtulmak isteyenleri yaylamıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Buraya gelen bir daha geri dönmek istemeyecektir" diyen Önal, "Bu eşsiz doğayı ve güzellikleri görenler bir adeta büyülenecektir. Çünkü burası insanları büyüleyen bir yer. Yaylaya gelerek burada bir günlerini geçirenler, bir daha evlerine dönmek istemeyeceklerdir. Bu konuda çok iddialıyız" açıklamasını yaptı.

Belediye olarak kısıtlı imkanlara sahip olmalarına rağmen, Kulakkaya Yaylası’nın turizm alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için de büyük çaba gösterdiklerini belirten Önal “Yaylada doğal güzelliklerin tahrip edilmemesi için imar düzenlemesi uygulanıyor. Kaçak yapılaşmaya müsade etmiyoruz. Belediye olarak beldenin doğal olarak korunmasına önem veriyoruz. Bunun için imar düzenlemesini getirdik. Kimse istediği yere, istediği şekilde ev yapamıyor. Tamamen belediyemiz kontrolünde ve doğaya uygun ev yapımlarını sağlıyoruz. Kulakkaya’nın eşsiz güzelliğini ve doğasını bozacak şekilde ev yapımına müsade etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Yine geçmişte yapılan ve çarpık yapılaşmaya yol açan evlerin de dış ceplerini doğaya uygun hale getirmelerini sağlıyoruz. Bu konuda önemli mesafeler aldık" dedi.

Yörenin önemli turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen ulaşım ve konaklama gibi önemli eksikleri bulunduğunu, bunları aşmak için de yoğun çaba harcadıklarını vurgulayan Önal, "Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz projelerle bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Belde merkezinin yollarının yapımını tamamladık. Bu yolları parke taşlarıyla düzenliyoruz. Yine beldenin altyapı sorununu çözdük. İçme suyu sıkıntısını giderdik. Bunun yanında konaklama meselesinin halledilmesi için de belediye olarak çalışıyoruz. Bir girişimcimizle temasa geçerek, belde de otel yapımını sağladık. Halen otel inşaatı sürüyor. Kısa zamanda da tamamlanarak, konaklama probleminin çözüleceğini umut ediyoruz. Tüm çalışmalarımız tamamlandığında, yöre turizm için hazır hale gelecek" diye konuştu.

KULAKKAYA YAYLASI TURİST BEKLİYOR
KULAKKAYA YAYLASI TURİST BEKLİYOR
KULAKKAYA YAYLASI TURİST BEKLİYOR
KULAKKAYA YAYLASI TURİST BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 18:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?