3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Kültür kenti Giresun

Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, 16-18 Ekim tarihlerinde yapılacak ‘Uluslararası Giresun ve Karadeniz Sosyal Bilimler Sempozyumu’ ile Giresun’u bir kültür kentine dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Yüksel, belediye olarak Giresun’u kültür kentine dönüştürmeyi hedeflediklerini ve bu yönde çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Giresun’da 16-18 Ekim tarihlerinde yapılacak ‘Uluslararası Giresun ve Karadeniz Sosyal Bilimler Sempozyumu’nun da bu yönde atılmış çok önemli bir adım olduğunu dile getiren Yüksel, “Giresun Belediyesi tarafından organize edilecek ‘Uluslararası Giresun ve Karadeniz Sosyal Bilimler Sempozyumu’, 2008 yılında Karadeniz Bölgesi’ndeki en önemli kültürel etkinlik olacak. Giresun tarihinde, ilk defa bu kadar kapsamlı, uluslararası çapta bir sosyal bilimler sempozyumu gerçekleştirilecek.

Sempozyumda en yetkili ve etkili ağızlardan bölgenin tarihi haritası ve stratejik önemini dile getirelecek” diye konuştu. Sempozyuma Türk Tarih Kurumu (TTK), Türk Dil Kurumu (TDK) ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün de önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Başkan Yüksel, “Sempozyum TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun da aralarında bulunduğu ve ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bilim adamlarından oluşan seçkin bir bilim kurulunun öncülüğünde gerçekleşecek. Sempozyuma 100’ün üzerinde akademisyenin katılmasını bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Yüksel, sempozyumda sunulan tebliğlerin kitap haline getirilerek dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 10:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?