3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Kurban kesim eğitimi

Giresun Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından "Kurban Kesimi Eleman" kursuna katılan kasap adaylarına Giresun Belediyesi mezbahanesinde eğitim verildi.

Okul müdürü Ali Resuloğlu, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi müdürlük olarak eğitimli kasapların yetiştirilmesi amacıyla "Kurban Kesimi Eleman" kursu düzenlediklerini söyledi. Resuloğlu, 10-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen kursta, kursiyerlere Giresun Belediyesi, Giresun Tarım İl Müdürlüğü, Giresun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Giresun Sağlık İl Müdürlüğü görevlileri tarafından kurban kesimi hakkında bilgi verildiğini belirtti.

Son 2 yıl içerisinde açılan kurslara katılımın olmadığını, bu yıl açılan kursa 24 kursiyerin katıldığını anlatan Resuloğlu, "5 gün süren kurs boyunca kurban kesiminin önemi, anlamı, davranış kuralları, etlerin korunmasında hijyenik ortamın sağlanması, kurban kesilecek yerlerin tanzimi, hayvan sağlığı, çevre ve çevre bilinci, insan sağlığı açısından alınması gereken önlem, yaralanmalara karşı önlem, ilk yardım, kurban kesiminde dikkat edilecek hususlar, kesim işinin uygulanması, derinin yüzülmesi ve saklanması konularında kursiyerlere eğitim verildi. Kursla birlikte amaçladığımız hedefe ulaştık" dedi.

Resuloğlu, kursa katılan 24 kursiyerin eğitimlerini yarın tamamlayarak "Kurban Kesim Elemanı" belgesi almaya hak kazanacaklarını söyledi. Resuloğlu, gelecek kurban bayramlarında da müdürlük olarak bu kursu açmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 17:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?