3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Kurban pazarı manzaraları

Dünya genelinde yaşanan küresel mali kriz, Giresun'da kurban pazarını da olumsuz yönde etkiliyor.

Kurban satısıcı Dursun Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu yıl kurbanlık fiyatlarının küçükbaş hayvanlar için 150 ila 450 YTL, büyükbaş hayvanların ise bin YTL ile 3000 YTL arasında fiyatlardan alıcı bulduğunu söyledi. Kurban bayramına yaklaşık bir hafta kalmasına rağmen satışların umdukları gibi olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Küresel mali krizden biz kurbanlık satıcıları da olumsuz etkileniyoruz. Bayrama bir hafta kalmasına rağmen satışlar önceki yıllara oranla çok düşük. Geçen yıl bayrama 10 gün kala tüm hayvanlarımı satmıştım. Ancak bu yıl daha tek bir kurbanlık bile satamadım" dedi.

15 yıldır kurbanlık satıcısı olduğunu belirten Muzaffer Şener ise, son yılların en kötü bayram dönemini yaşadıklarını söyledi. Hayvan satışlarının istedikleri seviyede gerçekleşmediğinden şikayet eden Şener,"Kurbanlık hayvanlara bu yıl çok ilgi bulunmuyor. Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla aynı düzeyde. Geçen yıla oranla fiyatların artmadığı bir dönemde, satışlarımız çok düşük" diye konuştu.

Şener, tek umutlarının bayram arefesi ve bayram günü satışlarının artması olduğunu dile getirerek,"Geçen yıla oranla kurbanlık maliyetleri oldukça arttı. Tek umudumuz bayram arefesi ve bayram günü satışların artması. İstediğimiz satışları yapamazsak, zararlarımız büyük olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 15:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa korkmaz IP: 88.253.39.xxx Tarih : 7.12.2008 15:11:44

gerçekten etkiliyici bir haber bunlar kurban bayramınız kutlu olsun iyi kurban satışları