3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Kurbanlık hayvan uyarısı

Giresun Tarım İl Müdürlüğü, uygun şartları haiz olmayan hayvanlar için kesinlikle veteriner sağlık raporu düzenlenmeyeceği ve hayvan pazarlarına sokulmalarına izin verilmeyeceği bildirildi.


Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bugünlerde hayvan sevklerinde önemli artış yaşandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereğince, yapılacak her türlü hayvan ve hayvansal madde sevklerinde, menşeine en yakın yerdeki il tarım müdürlüğü hayvan sağlığı şubesi veya ilçe tarım müdürlüklerinden "Veteriner Sağlık Raporu" alınması mecburi olduğunu hatırlatılarak," Sevk edilecek ya da hayvan pazarlarında satılacak büyükbaş hayvanlara (sığır-manda) ve küçükbaş hayvanların (koyun-keçi) en fazla 4 ay önceden şap aşısı uygulanmış olması, ayrıca, büyükbaş hayvanların kulak küpesi ve hayvan pasaportunun bulunması gerekmektedir.

Üreticilerimizin, il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri durumunda, bu konularda kendilerine her türlü yardım gösterilmektedir. Belirtilen bu şartları haiz olmayan hayvanlar için kesinlikle veteriner sağlık raporu düzenlenmeyecek ve önceki yıllarda olduğu gibi hayvan pazarlarına sokulmalarına izin verilmeyecektir" denildi.
Açıklamada, kaçak hayvan sevkleri durumlarında yasal işlemlerin uygulanacağı anımsatılan açıklamada, bu tür durumlarda hayvan sahipleri ile nakil vasıta sahiplerine 500 ila 5 bin YTL arasında değişen para cezalarının uygulanacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 14:43:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?