1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Kurslar gelecek vaat ediyor

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) kapsamında Giresun'da faaliyet gösteren Mola Tekstil bünyesinde çalıştırılmak üzere 50 kişilik kurs açıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye İş-Kur Giresun İl Müdürlüğü, Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mola tekstil ortaklığında açılan kursun mülakatına yoğun ilgi göstrilmesine rağmen 25 kişilik iki grup halinde 50 kişi katıldı.

Kursun ilk gününde firmada incelemelerde bulunan İşkur Şube Müdürü Mustafa Sarı, şöyle konuştu: "Titiz bir çalışmanın ardından tespit edilen 50 kişilik kursiyer adaylarına 79 gün dikiş makinesi eğitimi verilecek. Ardından başarılı olanlar aynı işyerinde 101 gün süre ile kurs gördükleri meslekte İşbaşı Eğitim Programına alınacak. Bu programı da başarı ile tamamlayan kursiyerlerin yüzde 90'ı kursun düzenlenmesinde işbirliği yapılan Mola tekstilde işe alınacaklardır. Yaklaşık 6 aylık süre içerisinde işkazası ve meslek hastalığı primleri yatırılacak. Kursiyerlere günlük 15,00 TL kursiyer zaruri gideri adı altında cep harçlığı verilecektir. Kursun tüm finansmanı Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanacaktır."

2011 yılında UMEM projesi kapsamında Giresun'da 100 kişinin istihdam edildiğini hatırlatan Sarı, şunları söyledi: "Giresun'da UMEM projesi kapsamında 2011 yılında Elektrik Tesisatçılığı,Gazaltı Kaynakçılığı ile Mobilya Montajcılığı üzerine açılan kursları başarıyla bitiren adaylar işletmelerde istihdam edildi.Ayrıca, 2011 sonu ile Akın Çorap firmasında çorap örme ustalığı üzerine açılan 50 kişilik kurs devam etmektedir."

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2012 Çarşamba 17:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?