4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

Kuzgun’un Sesi Gazetesi şimdi de sanal alemde

Gördüğümde inanamadım. Durdu amca telefonla “İbrahim muhtar sana bir şeyler gönderdi; onu bi alsan” deyince hemen “dernek lokaline bıraksaydın, Durdu amca” dedim. O da “zaten oraya bıraktım.”dedi telefonu kapatırken. Derneğe uğradım bir iki gün hep aklımda kaldı ama başkan bana uğrar; hem geleni bırakır hem de başka konularda görüşürüz, diye düşündüm doğrusu. Dursun amcaya köye gideceğim dediğinde “muhtar yaptığı işlerin fotoğrafını çekip bize bildirsin” demiştim.

Herhalde onu gönderdi diye düşünüyordum. Derneğe kardeşim Mehmet’le gittim. Bizimkiler ordaydı. Günlerden de pazar olduğu için uzaktan yakından hepsi gelmişti hemşerilerimin. Daha çay bile söylemeden Başkana “muhtar bana bir şeyler göndermiş; onları versene” dedim. Başkan ocağa doğru giderken “aferin muhtara bu sefer gönderdi, yaptıklarını” diye düşünüyordum. Bir poşet içinde gelenleri uzatırken, bu da ne diye geçirdim içimden. İçini açtığımda gözlerime inanmadım; gelenler 4-5 adet gazeteydi. Kuzgun’un Sesi Gazetesi Şubat 2006 Sayı: 4 …

Köyümde gazete çıkmış dördüncü sayıya ulaşmış ama benim haberim olmamıştı. Hem üzüldüm hem de sevindim. Sevindim, çünkü köyümde gazete çıkmış bunu internete taşımışlar; internette dünyayla tanıştırmışlar. Üzüldüm, ama ben duymamışım. Ben görmemişim…Ama iş işten geçmiş değil işte önümde prıl prıl bir gazete. Hem de köyümün okulunun gazetesi. Okul müdüründen, öğretmenlerine ve öğrencilerine kadar herkesin emeği bir araya gelmiş; ortaya prıl prıl güzel bir ürün çıkmış…

Türkçe Öğretmeni Semiha Ünlü’nün Yağmur ve Hüzün isimli denemesi ile başlayan gazete 2.ve 3.sayfalarda Köy Muhtarı Kadir Korkmaz ile yapılan bir mülakatla devam ediyor. 7/A sınıfı öğrencisi Mücahit Ses’in bir aşk şiiri de 3.sayfada. Fen Bilgisi Öğretmeni Orhan Sevencan’ın Neden? Niçin? Nasıl konulu makalesi, öğrencilerin fen derslerindeki başarısızlıklarını irdeliyor. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Sayriye Tuç’un Taşlar ve Mucizeleri konulu araştırması da sayfa 5’de yerini almış. Yine 6 ve 7.sayfaları Orhan Sevencan’ın Sevgililer Günü münasebetiyle yazmış olduğu Sevgiliye Mektup’u ve Sevgililer Günü Tarihçesi almış. Penguenler hakkında bir araştırma ile devam eden gazete Bilmece & Bulmaca köşesi ile zenginleştirilmiş. Son sayfasına ile köyümüzün de adını aldığı Kuzgun hakkında bilinmesi gerekenler yerleştirilmiş.

Gazete ve okul ile kuzgunilkögretim@hotmail.com adresinden irtibata geçebilir; Kuzgun'un Sesi adresinden okulumuz ve köyümüz hakkında bilgi alabilir; gazeteyi okuyabilirsiniz.

Yunis Türk - Kenthaber / Giresun
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 12:59:12
Güncelleme :11 Mart 2006 Cumartesi 18:07:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?