7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Lokanta değil kan bankası

LOKANTA DEĞİL KAN BANKASI

Giresun’un Bulancak ilçesinde lokanta işletmeciliği yapan bir vatandaş acil ihtiyaçlara cevap vermek üzere kan bankası oluşturdu.

Yaşadığı bir olay sonrası kan bankası oluşturmaya karar veren Abdullah Ayvaz, beş yüzü aşkın kişiyi kaydettiğini ve hiç birinin para talep etmeden kan vermeye hazır olduklarını söyledi. Vatandaşların acil kan ihtiyacını düşünerek bu sistemi hayata geçirdiğini belirten Ayvaz, “Amacım hasta ile vatandaşlar arasında bir köprü oluşturmaktır. Yaklaşık 500’ü aşkın kişi listemde kayıtlıdır. Kimin hangi saatte acil kana ihtiyacı varsa bana ulaşır, bende kan vermeye gönüllüye ulaşırım. Hiç bir maddiyat talebinde bulunmadığımız hastadan tek şartımız onunda kan vermeye gönüllü olmasıdır. Gönüllülerimizin çoğu bu şekilde oluşturulmuştur. Bir gönüllüden kan alarak, kan vermeye gönüllü olan kişilerdir. Bu güne kadarda sayısız kişiye hizmet vermişizdir” dedi.

Vatandaşlara bu şekilde hizmet vermekten mutluluk duyduğunu ifade eden Ayvaz, daha öncede dernek kurarak, ihtiyaç sahibi öğrencilerin okumasına katkı sağladığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 11:01:00
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 11:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?