3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Mahallelinin çöp mücadelesi

Giresun'un Piraziz ilçesine Kargı Mahallesi sakinleri, mahallelerine çöp döken belediye karşı yaklaşık 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyor.

Kargı Mahallesi Muhtarı Mustafa Aygüneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Piraziz Belediyesinin çöp sorununa duyarsız olduğunu ileri sürerek, belediye hakkında bugüne kadar iki dava açtıklarını, yeni bir dava daha açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Belediyenin vahşi depolama yaptığını, çöp kokusunun çevreye yayılması ve suyunun çevreye sızmasını önleyecek gerekli çalışmayı yeterince yapmadığını iddia eden Aygüneş, şöyle dedi:

''Buraya çöp dökülmesini istemiyoruz. Yaklaşık 10 yıldır belediyeye karşı çöp mücadelesi veriyoruz. Buna rağmen belediye mahallede oluşturduğu alana çöp dökmeye devam ediyor. Artık ne çevre sağlığı kaldı ne de ruhsal sağlığımız. Burada barınan sokak köpekleri evcil hayvanlarımıza saldırıyor. Çöp alanının yanından geçen derede canlı varlık kalmadı. Doğal denge bozuldu. Her gün pis koku çekmek zorunda kalan vatandaşlarımız artık isyan etme noktasına geldi. Çöp alanındaki başı boş köpeklerden dolayı çocuklarımız okula gidip gelemez oldu. Buna artık son verilsin.''

Mahalle sakinlerinden Fatma Özdemir ve Leman Aydın ise çöpten dolayı sinir hastası olduklarını belirterek, şöyle devam ettiler:

''Çöp alanına evimiz 50 metre uzaklıkta pencereyi açamaz olduk. Buradaki başı boş köpeklerden aç kalınca tavuklarımıza, danalarımıza saldırıyor. Korkudan bahçeye tarlaya gidemez olduk. Bu böyle daha ne kadar sürecek? Artık tahammülümüz kalmadı. Yetkililer sorunumuza bir çözüm bulsun.''


-BELEDİYE BAŞKANI HASAN ŞENEL


Piraziz Belediye Başkanı Hasan Şenel de çöp dökülen alanın kendisinden önceki dönemdeki belediye yönetimi tarafından bir vatandaştan kiralandığını söyledi.

Karadeniz'in coğrafi yapısından dolayı hemen hemen tüm belediyelerin çöp depolama alanı konusunda büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Şenel, şöyle konuştu:

''Bizde aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Vatandaşlarımız haklı. Çöp belediye yönetimlerinin tek başına çözümleyemediği bir sorun. Bu konuda üzgünüz. Giresun Belediyeler Atık Birliği ile sorun köklü çözüme kavuşacak. Çöp suyunun çevreye sızmaması için gereken önlemi alıyoruz. Ayrıca çevreye pis koku yayılmasının önlenmesi için de çöpün üzerini sürekli toprakla kapatıyoruz.''

a.a
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 18:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?