2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Meclis'te tartışmalı gün

GİRESUN BELEDİYE MECLİSİ’NDE 2010 YILI FAALİYET RAPORU TARTIŞMASI

Giresun Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci toplantısı 2010 yılı faaliyet raporlarının tartışması içerisinde geçti.

2010 yılı faaliyet raporlarının görüşüldüğü meclis toplantısı Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun Meclis Başkanlığı’nı Başkan Velili Hayati Tökez'e devretmesiyle başladı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu 2010 yılı faaliyet raporunu görsel materyaller kullanarak anlattı. Başkanın faaliyet raporunu sunmasının ardından AK Parti Grubu adına konuşma yapan Fahri Uzun dışarıda vatandaşın Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun görsel sunumu kadar belediye faaliyetlerinden başarıyla söz etmediğini ileri sürdü. Uzun "Öncelikle bir takım hizmetlerin AK Parti döneminde başladığı gibi devam etmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etmeliyim. Ancak dışardaki vatandaşın eleştirileriyle aynı değil. Belediyenin harcama kalemleri Giresun'un layık olduğu hizmetleri alacak şekilde harcanmadığı görülmektedir. Hizmetlere ayrılması gereken harcamaların başka alanlara aktarıldığı görülmektedir. Biz istiyoruz ki 46 milyon TL'lik bütçenin büyük bir kısmı hizmete dönüşsün" dedi.

AK Parti İl Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Sabri Öztürk ise AK Parti'li belediye döneminde 5 yılda 20 milyon TL borçla devredilen belediyenin bir yılda 14 milyon TL daha borçlandığına dikkat çekerek belediyenin sıkı ekonomik tedbirler uygulaması gerektiğini söyledi. Öztürk "Belediyenin personel giderlerinde önemli miktarda artış var. Bir tarafta hizmet alımıyla ilgili personel yeterince varken diğer tarafta belediyenin personel giderinde artış olması dikkat çekmektedir. Ayrıca belediyenin peyzaj mimarı varken, belediye yüksek meblağlar ile dışarıya peyzaj projesi hazırlatmaktadır. Yine belediyenin kendi kadrosunda veteriner hekimi varken belediyenin dışardan 110 bin TL gibi rakamlarla veteriner hizmeti aldığı görülmektedir" diye konuştu.

GİRESUN BELEDİYE MECLİSİ’NDE 2010 YILI FAALİYET RAPORU TARTIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:05:03
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 16:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?