1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Memurlar eylem yaptı

Memur zammı görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından sendikalar eyleme geçti. Bugün yurt çapında olduğu gibi Giresun'da da Kamu-Sen ve KESK Konfederasyonları’na bağlı sendikalar bir günlük eylem kararı alarak hükümeti protesto ettiler.

Önce Giresun Kamu-Sen'e bağlı sendikalar Gazi Caddesi’nde başlattıkları protesto yürüyüşünü Haydar Aliyev Parkı’nda basın açıklaması yaparak tamamladılar. Basın açıklamasını yapan Giresun Kamu-Sen il Temsilcisi Arif Çetinkaya, "Bugün meydanlarda tüm haksızlıklara karşı meydan okuyan ve tüm riyakarların günahlarını suratına çarpan bir Türkiye Kamu-Sen var.Gerçek anlamda toplu sözleşme ve grev hakkı için, onuru, haysiyeti, kariyeri ve kaybettiklerini geri almak için hak için, adalet için daha güzel yarınlar için iş bıraktık. Grevimize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Giresun KESK'e bağlı sendikalar da bugün Gazi Caddesi başlattıkları protesto yürüyüşünü Atapark'ta basın açıklaması yaparak tamamladılar. KESK adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Eğitim Sekreteri Sultan Bingöl ise "Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, bizi hala kapı kulpu olarak görenlere en iyi cevabı verebilmek için grev hakkımızı kullanıyoruz. Grev hakkınız yok tehditlerini boşa çıkaran yüz binlerce kamu emekçisi bugün Türkiye'de hayatı durdurmuş durumda. Görüşmelerin son gününde sadaka teklifine birkaç kuruş daha ekleyen hükümet, günde ancak bir simit parasına denk gelen, maaşlarımızda aylık olarak ortalama 45-50 TL artış öngören teklifleriyle kamu emekçilerine, emeklilere verdikleri değeri bir kez daha göstermişlerdir” dişe konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2012 Çarşamba 19:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?