3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Mevlid şekeri yerine fındık

Giresun'da 17 Şubat tarihinde hayatını kaybeden Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) eski genel müdür yardımcılarından Ali Gülertekin'in (83) mevlidinde, ailesi tarafından şeker yerine fındık dağıtıldı. 

Mevlit, Hacı Hüseyin Camii'nde yatsı namazı sonrasında gerçekleştirildi. Ali Gülertekin'in oğlu Yalçın Gülertekin, babasının FİSKOBİRLİK'in kuruluşundan itibaren birliğin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve genel müdür yardımcılığından emekliye ayrıldığını söyledi. Gülertekin, babasının emekliliğe ayrılmasının ardından gazetecilik ve yazarlık yaptığını ifade ederek, bu dönemde de babasının fındık hakkında birçok yazı ve makalesinin yer aldığını aktardı. 

Gülertekin, babasının hayatı boyunca fındık sektörünün içerisinde olduğunu kaydederek, "Bu nedenle babamın mevlidinde, şeker yerine babama yakışacak olan fındığı seçtik. Eğer bir yerden bizi görüyorsa, mevlitte fındık dağıtımı yapmanın onun da hoşuna gittiğini sanıyoruz" dedi. Mevlit fındıklarının 60 gramlık poşetler halinde olduğunu dile getiren Gülertekin, "Poşetlerin içerisinde yine 30 gram kadar kuru üzüm ve içinde ayrıca fındıklı bir de çikolata bulunuyor" diye konuştu. 

Gülertekin, mevlitlerde şeker yerine fındık dağıtımı yapılmasının özellikle fındık tüketiminin artırılmasına büyük katkı sağlayacağına da dikkat çekerek, "Fındığın tüketiminin artırılmasını sadece belli kurum ve kuruluşlara bırakmamak gerek. Bu doğanın insanları, fındık tüketimi hususunda üstlerine düşen görevi yerine getirmelidir. Mevlitlerde fındık dağıtımı, fındık tüketiminin artırılmasına vesile olabilir. Bu açıdan bizde önderlik yapmak istedik" şeklinde konuştu
iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 12:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdoğan akyüz IP: 88.231.203.xxx Tarih : 17.04.2007 16:10:37
çok güzel hem giresunun fındığı meşhur olduğundan güzel olmuş