3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Minekara turizme kazandırılıyor

Giresun merkeze bağlı Karaali ve Lapa köyleri arasında kalan tarihi İpek Yolu üzerindeki Minekara Tepesi yöre turizmine kazandırılmayı bekliyor. 

Karaali Köyü muhtarı Cengiz Çıtlak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Giresun'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Minekara Tepesi'nin yörenin önemli turizm bölgelerinden birisi olmaya aday durumda bulunduğunu söyledi. Çıtlak, birçok ağaç ve bitki florasının bulunduğu ormanlarla çevrili Minekara'nın, zirvesinde de geniş çayır düzlüklerinin bulunmasından dolayı bölgenin kent ormanı haline dönüştürülmeye son derece müsait olduğunu vurguladı. 

Çıtlak, Minekara'nın yüzyıllardır yöre avcıları tarafından avlak sahası olarak kullanıldığını aktararak, bölgenin başta yaban domuzu olmak üzere karaca, çakal ve tilkilerin doğal yaşam alanı durumunda bulunduğunu dile getirdi. Minekara'nın turizme kazandırılmasını halinde Giresun turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını kaydeden Çıtlak, "Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Minekara, Giresun'a yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta, Giresun'un turizm merkezi ilan Kulakkaya ve Bektaş yaylalarına yakın bir bölgede yer alıyor. Ağaç ve bitki florasının oldukça zengin olduğu bölge, adeta bir botanik bahçe durumunda. Minekara, şehrin boğucu ve kirli havasından bunalanların kaçabileceği, temiz havası ve doğal güzellikleriyle insanların rahatlayabileceği ideal bir yer. Bu bölgenin turizme kazandırılması durumunda Giresun turizminin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi. 

Lapa Köyü Muhtarı Lütfü Öksüz ise, Minekara'nın doğa turizmi açısından eşsiz bir bölge olduğunu belirterek, yörenin turizme kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 14:38:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?