7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Minik eller fidan dikti

GÖRELE İLÇESİNDE MİNİK ELLER FİDAN DİKTİ

Giresun’un Görele ilçesinde Görele Orman İşletme Şefliği tarafından Orman Haftası çerçevesince 8 okul bahçesine 210 çam fidanı dikti.

Görele Orman İşletme Şefliği ile Görele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile ilçede bulunan Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi, Görele Çok Programlı Lise, Görele İmam Hatip Lisesi, Çavuşlu İlköğretim Okulu, Görele Mehmet Gürel İlköğretim Okulu, Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu ve Görele 80. Yıl Anaokulu bahçesi ağaçlandırıldı. Öğrencilere fidan dikim teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Görele Orman İşletme Şefi Ali Kumaş, temel amaçlarının ormanları doğa ile uyumlu sürdürülebilir şekilde işletmek olduğunu belirterek, “Ormanlarımızı koruyalım her boş alanı ağaçlandıralım. Ormanlarımızı korumak için hepimiz üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Bir ağacın yetişmesi için en az 50 yıl geçmesi gerekiyor. Bu yüzden ormanlarımıza sahip çıkmalıyız ve onları korumalıyız ” dedi.

Görele İlçe Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Cırıt, Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 210 çam fidanını öğrencileriyle birlikte toprakla buluşturduklarını belirtti. Cırıt, yapılan bu etkinlikle, öğrencilere ağaç sevgisinin de aşılanmaya çalışıldığını kaydetti.

GÖRELE İLÇESİNDE MİNİK ELLER FİDAN DİKTİ
GÖRELE İLÇESİNDE MİNİK ELLER FİDAN DİKTİ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 10:34:02
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 16:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?