7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Minik Emirhan'ın yaşam savaşı

FOSEPTİK ÇUKURUNA DÜŞEN MİNİK EMİRHAN HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR

Giresun’un Duroğlu beldesinde evlerinin bahçesinde açılan ancak kapatılmayan foseptik çukuruna düşen 5 yaşındaki Emirhan Kılıçarslan, kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Konacık mahallesinde bir ailenin ihmali az kalsın ölümler sonuçlanıyordu. Yaklaşık 9 yıl önce yapılan evin arka bahçesine açılan fosseptik çukuruna düşen 5 yaşındaki Emirhan Kılıçarslan ölümden döndü. Düştüğü foseptik çukurunda uzun bir süre kaldığı tahmin dilen çocuğu babası Mahmut Kılıçaraslan kurtardı. Önce Giresun Özel Ada Hastanesi’ne kaldırılan Emirhan, daha sonra Sağlık İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu ambulans helikopter ile Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Hayati tehlikesi devam ettiği öğrenilen Emirhan’ın babaannesi Pembe Kılıçarslan yaşanan olayı şöyle anlattı:

“Oğlum Mahmut ve gelinim Songül evin önündeki tarlada mısır ekerlerken torunum Emirhan yanlarında oynuyormuş. Bu arada yanlarından ayrıldığını fark eden oğlum ve gelinim torunum Emirhan’ı aramaya başlamışlar. Bir süre aradıktan sonra foseptik çukurunun açık olduğunu görmüşler ve oğlum çukurun içerisine girerek aramaya başlamış ve çukurun içinde bulmuş. ‘Bizim öldü’ diye hastaneye kaldırdığımız torunuma Allah yeniden can vermiş.”

Evin 8-9 yıl önce yapıldığını ve foseptik çukurunun da olduğunu söyleyen babaanne Pembe Kılıçarslan “Çukur burada vardı. Çocuklarda burada oynardı. Çukurun ağzı tahta ile kapalıydı. Ama nasıl olduysa kapağı açıp içine düşmüş. Anlayamadık” dedi.

Duroğlu Belediye Başkanı Murat Kılıçarslan ise yaşanan olayda bir ihmal varsa bu ihmalin aileye ait olduğunu iddia ederek “Aile kendilerine ait evin arka bahçesine fosseptik çukuru açmış. Belediyemizin açtığı bir çukur falan değildir” diye konuştu.

FOSEPTİK ÇUKURUNA DÜŞEN MİNİK EMİRHAN HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR
FOSEPTİK ÇUKURUNA DÜŞEN MİNİK EMİRHAN HAYAT MÜCADELESİ VERİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 15:26:05
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 15:40:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?