20
Nisan
2024
Cumartesi
GİRESUN

Müftüden kablosuz internet fetvası

MÜFTÜDEN İNTERNET FETVASI

Giresun’un Görele İlçe Müftüsü Enver Türkmen, başkasının kablosuz internetini izinsiz kullanmanın kul hakkına girdiğini söyledi

Bazı vatandaşların gizlice, komşularının evine aldığı ve şifrelemediği kablosuz internetten yararlandığını kaydeden ve bu durumun İslam'a göre caiz olmadığını belirten Görele Müftüsü Enver Türkmen, "İnternet hizmeti veren kurum veya kuruluş ile bu hizmetten ücret ödeyerek faydalanan şahıs bir başkasının kablosuz internetinden bağlanmasına müsaade ediyorsa bağlanmak caiz olur. Ancak internet kullanan şahıs izin vermiyorsa o takdirde bağlanmak caiz olmaz" dedi.

Limitli internette, komşunun internet ağından internete bağlanıldığında kotayı aşma ihtimalinin olduğunu hatırlatan Müftü Türkmen, "Kota aşıldığında ise, ekstra ücret ödenmektedir. Hem komşumuzun ücretini vererek almış olduğu interneti herhangi bir ücret ödemeden kullanmış oluyoruz, hem de kotanın aşılmasına sebep olarak komşumuzu zarara uğratıyoruz. Buna göre, komşunun internetini kullanmak caiz değildir ve kul hakkına girer" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 11:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?