2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Müftülükten ramazan seferberliği

GİRESUN’DA MÜFTÜLÜKTEN RAMAZAN SEFERBERLİĞİ

Ramazan ayı dolayısıyla hazırlıklara başladıklarını bildiren Giresun Müftü Vekili Abdül Muhammed Çınar, camilerde din görevlisi açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için kapsamlı bir planlama yapmaya başladıklarını söyledi.

Giresun’daki cami ve Kur’an Kursları’nda görevlendirilmek üzere sözleşme imzalanan personeller, adaptasyon eğitime alındıklarını belirten Müftü Vekili Abdül Muhammed Çınar imam eksiğini gidermek için 148 sözleşmeli imam hatip ve müezzin görevlendirildiği kaydetti. Giresun Müftü Vekili Çınar, Giresun’daki cami ve Kur’an kurslarındaki din görevlisi açığını kapatmak amacıyla aldıkları sözleşmeli personellerin, Ramazan ayından birkaç gün önce işbaşı yapacaklarını bildirdi. Giresun’da ibadete açık olan bin 355 caminin tamamında teravih namazı kılınabilmesi için imamı olmayan camilere için alınan 148 sözleşmeli personelin bugünden itibaren adaptasyon eğitimine alındığını ve eğitimlerin temmuz ayının sonuna kadar devam edeceğini dile getirdi.

Giresun Müftü Vekili Çınar, teşkilat çatısı altında işbaşı yapacak olan sözleşmeli personelin, ağırlıklı olarak ilçelere bağlı köy ve mahallelerinde görevlendirileceğinin altını çizerek “Personellerimizin atamasını yaparken, ihtiyaç durumuna göre bir hareket tarzı belirleyeceğiz. Aciliyet gerektiren bölgeler başta olmak üzere, diğer ilçelerimizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduracak ve personel açığını kapatmış olacağız. Böylece yaklaşan Ramazan ayı öncesinde camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda personel sıkıntısını ortadan kaldırmış olacağız. Hatta yaz mevsimi dolayısıyla köylerimizin çoğu yaylalara göç etti. Bu nedenle yaylalardaki obalarında mağdur olmaması için buralarında imam eksiği giderilecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:40:00
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 13:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?