3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Müzecilik çağdaşlık ölçüsü

Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, müzelerin ve müzeciliğin gelişmişlik seviyesinin, ülkelerin çağdaşlığının da bir ölçüsü olarak kabul edildiğini söyledi.

Giresun Müzesi'nde düzenlenen Müze Haftası töreninde konuşan Yılmaz, birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Türkiye'nin adeta bir açık hava müzesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'de müzeciliğin 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirten Yılmaz, müzecilik faaliyetlerinin halkın kültürel yönden bilinçlenmesinde ve kültürel mirasın zenginleşmesinde ve gelişmesinde önemli roller oynadığını ifade etti.

Müzelerin ülkelerin dışa ve içe açılan pencereleri oluğunu söyleyen Emin Yılmaz, “Kültürel ve doğal değerlerin zenginliği ve çeşitliliği bakımından, çok az ülkenin sahip olduğu potansiyeli barındırmak, ülkemizin prestij ve onuru açısından ne kadar önemli ise bu potansiyeli korumak, değerlendirmek ve geleceğe aktarmak da bizlere aynı oranda büyük sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluklar toplumun tümünü kapsamaktadır. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Yurdumuzu tanıyıp tanıtarak kültürel değerlerimize sahip çıkalım” diye konuştu.

Törene müze müdürlüğü yetkilileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 15:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?