7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Nefes kesen tatbikat

BULANCAK DEVLET HASTANESİ’NDE NEFES KESEN YANGIN TATBİKATI

Giresun’un Bulancak İlçesi Devlet Hastanesi’nde uygulanan deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Devlet Hastanesi Baştabibliği yangınla mücadele ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin yangından korunma, yangını söndürme konularında eğitilmeleri için bir tatbikat düzenledi.

“Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik” çerçevesinde yapılan tatbikat, sirenlerin çalması ile başladı. Senaryo gereği hastanede çıkan yangına İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi (UMKE), Bulancak Belediyesi İtfaiyesi, emniyet güçleri olay yerine gelerek yangın söndürme ve kurtarma çalışmalarına başladı. Tatbikat esnasında hastane personeline yangın anında yangın tüpüyle nasıl müdahale edileceği öğretildi. İtfaiye ekiplerinin de yer yer müdahale de bulunduğu tatbikatta, bir hastanın 4. kattan yangın anında kurtarılarak ambulansa bindirilmesi gerçeği aratmadı.

Hastanede karşılaşılabilecek olumsuzlukları görmek, aksaklıkları belirlemek açısından tatbikatın çok verimli geçtiğini belirten Sivil Savunma Uzmanı Ertuğrul Yalçın, "Hastane personeli bir hastane yangınında karşılaşılabilecek zorlukları böylesine bir tatbikatta görme fırsatı buldu. Gerçeğini aratmayan tatbikatın amacı afet koordinasyonunun en hızlı şekilde sağlanarak olası yangın ve afet gibi durumlarda personeli hazır hale getirmekti" dedi.

BULANCAK DEVLET HASTANESİ’NDE NEFES KESEN YANGIN TATBİKATI
BULANCAK DEVLET HASTANESİ’NDE NEFES KESEN YANGIN TATBİKATI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2010 Perşembe 13:53:05
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 12:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?