30
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Nevruz ateşi yakıldı, kutlama başladı

Türk dünyasında baharın gelişini simgeleyen Nevruz Bayramı, Giresun'da çeşitli gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.


Giresun Üniversitesi Güre Kampusunda gerçekleştirilen Nevruz etkinliğine, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli ile üniversite öğrencileri katıldı.


Kutlama etkinliğinde konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, Nevruz'un, Türk toplum hayatında, yüzyıllardır uygulana gelen, baharı, uyanışı, yeni yılı simgeleyen, karşılıklı olarak, bir arada ve birlikte yaşayan insanlar arasındaki sevgi ve saygı ilişkisini, birlikte yaşama iradesini besleyen, mutlu bir olayın, bir bayramın adı olduğunu söyledi.


Prof. Dr. Öztürk, Nevruz’un ‘birlik ve beraberliği, bolluğu, bereketi, huzuru, barışı, sevgiyi hep birlikte içeren kutlu bir gün’ olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
“Nevruz, Türk insanının yüzyıllardır tabiatla iç içe olarak gelmiş örf ve adetlerinin, inanışlarının bugüne yansımış, sahip çıkılması ve evrenselleştirilmesi gereken, doğa ve insan sevgisinin adıdır.

Bizde bu duygu ve düşüncelerle, tabiat ile iç içe, kucak kucağa yaşayan, toprağı 'ana' olarak vasıflandıran Türk'ün yaşam geleneğinde baharın gelişini, yeni günü müjdeleyen Nevruzu kutluyoruz.”
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, örs üzerinde demir dövdü, geleneksel Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Nevruz kutlamaları, folklor gösterileri ve müzik konserleriyle sona erdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 23:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?