19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Öğrenciler ders başı yaptı

Giresun’da, 2004-2005 eğitim-öğretim yılının 2. döneminin başlaması nedeniyle bugün bir tören düzenlendi. Törende, okul bünyesinde oluşturulan bilgisayar sınıfının da açılışı yapıldı.

Merkez Fatih İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Giresun Vali Yardımcısı Muammer Aksoy, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarının aşımının ancak iyi eğitim almış bir nesille mümkün olabileceğine dikkat çekti.

Son zamanlarda atılan adımlar sonucu Giresun’da eğitim alanında gelişmeler yaşandığını iddia eden Aksoy, Giresun’un kısa sürede eğitim sorunlarından arınacağını öne sürdü. Türkiye’de eğitimin öneminin herkesçe bilindiği, bu nedenle konuşmak yerine neler yapılabileceği üzerinde durulması gerektiğine dikkat çeken Aksoy, Türkiye’de eğitim gelişebilmesi için herkese büyük görevler düştüğünü belirtti.

Törende Giresun Vali Yardımcısı Muammer Aksoy ve Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel tarafından okul bünyesinde oluşturulan bilgisayar sınıfının da açılışı yapıldı.

Açılış sonrasında Hayırsever işadamı Ömer Sarıalemdaroğlu tarafından Merkez Gazipaşa İlöğretim Okulu bünyesinde yaptırılacak olan anaokulu binasının da temeli okul öğrencileri tarafından atıldı. 2 derslikli olacak anaokulu binası 2005-2006 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmesi planlanırken, 45 milyon YTL’ye mal olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 15:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?