3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Öğrenciler yürüdü esnaf destek verdi

Giresun Üniversitesi öğrencileri tarafından dün Hakkari'de terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırı protesto edildi.

Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 üniversite öğrencisi Gazi Caddesi'ni izleyerek Giresun Belediye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Ellerinde "Kahrolsun PKK", "Mehmetçiğin katili ABD'dir", "Bu Topraklardan Bir Karış Toprak Vermeyiz", "Hepimiz Mehmetciğiz" yazılı pankartlarla terör örgütü aleyhinde slogan atarak yürüyen üniversite öğrencilerine bazı Giresunlular'da alkışlarla destek verdi.

Giresun Belediye Meydanı'nda üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği basın açıklamasının okunmasına bazı liseliler destek verdi. Lise öğrencileri tarafından büyük Türk Bayrağı açılırken, burada da terör örgütü sloganlarla lanetlendi.

Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Giresun Üniversitesi öğrencisi Mehmet Yaprak, vatan sevgisi ve inancı uğruna şehit olan askerlerin yakınlarına bağ sağlığı diledi. Yaprak, terör örgütünün kullanılarak Türk halkının madden ve manen çökertilmeye çalışıldığını savunarak," Yapmamız gereken yegane şey, ayırım yapmadan ve gerçekleşen bu acı olaylara duyarsız kalmadan tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi omuz omuza vererek bozguncu güçlere malik olmamakdır" dedi.

Eylem terör örgütü aleyhinde atılan sloganların ardından olaysız olarak sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 14:35:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?