7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Okul servisleri denetlendi

GİRESUN’DA OKUL ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ

Giresun’da 140 adet öğrenci servisi denetlendi. Giresun Otogarında yapılan denetimlerde öğrenci araçlarda bulunması gereken vasıf ve belgeler gözden geçirildi.

Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yer alan okul taşıtları 2010-2011 eğitim Öğretim yılının başlamasıyla beraber Emniyet Trafik ve Belediye Trafik Müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği çalışma ile denetlemeye tabi tutuldular. Kent Otogarında toplanan 140 adet Okul öğrenci araçlarında bulundurulması zorunlu olan, dur işaretleri, araç iç düzeni, kapalı ve sabit pencere sistemleri, emniyet kemerleri, sürücüler için SRC belgeleri, Taşıma Yetki Belgeleri, Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası, Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası Poliçesi, gibi aranan vasıf ve belgeler gözden geçirildi. Bunların olmadığı yada eksik olanlara tamamlamaları istendi.

Evrak ve avadanlıkları eksik olanlar servis yapamayacaklar ayrıca kendilerine para cezası uygulanacağı belirtildi. Emniyet Trafik Ekipler Amiri Ahmet Zengin ve Belediye Trafik Müdürü Temel Kaya yaptıkları değerlendirmelerde, bugün olduğu gibi okul yıl içerisinde de titizlikle Okul Öğrenci taşıtlarının denetleneceğini herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini ifade ettiler.

Yapılan ilk denetimlerde herhangi bir eksikliğe rastlanmadığı da kaydedildi.

GİRESUN’DA OKUL ÖĞRENCİ SERVİS ARAÇLARI DENETLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 14:06:02
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 14:13:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?