3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Okul yemekleri sağlıksız iddiası

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, taşımalı ilköğretim kapsamında bulunan okullarda öğrencilere verilen yemeklerin standartlarına uygun olmadığı yönünde iddianın yer aldığı haberin yerel basında çıkması üzerine, konunun incelemeye alındığı bildirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı yerel basın kuruluşlarında taşımalı ilköğretim kapsamında bulunan okullarda öğrencilere verilen yemeklerin standartlara uygun olmadığı yönünde iddianın yer aldığı haberin bazı yerel bası kuruluşlarında çıktığı belirtildi. Açıklamada, müdürlük bünyesinde yemeklerin periyodik olarak incelendiği, oluşturulan komisyonlarca da elde edilen bilgilerin tutanak altına alındığı ifade edildi. 

Açıklamada, zaman zaman yemek kalitelerinin düşük tutulduğu ve sözleşme hükümlerine uyulmadığı yönünde şikayetlerin müdürlüğe ulaştığı aktarılarak, "Şikayetler üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Merkez Taşımalı İlköğretim Okulu Müdürlükleri uyarılmıştır. Bu konuda şikayetlerin ortadan kalkması ve sağlıklı bir uygulama için; Taşıma Merkezi Okul Müdürlükleri'nce kurulacak muayene komisyonlarının yemeklerin günlük kontrollerinde titizlik gösterilmesi ve kalitesiz olan yemeklerle ilgili olarak okul idaresi tarafından düzenlenecek tutanağın zaman geçirilmeden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerektiği vurgulanmıştır" denildi. 

Basında yer alan iddianın incelemeye alındığı kaydedilen açıklamada, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi eğitim öğretim görmeleri için çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, inceleme ve denetimlerimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir" ifadelerine yer verildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 16:39:04
Güncelleme :17 Ekim 2006 Salı 20:12:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?