4
Mayıs
2024
Cumartesi
GİRESUN

Okullar bugün de tatil

Giresun ve yöresinde 3 gündür etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü yetkilerinden alınan bilgiye göre, Giresun ve yöresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Giresun merkezde 52, Bulancak İlçesi'nde 52, Piraziz İlçesi'nde 8, Keşap İlçesi'nde 34, Espiye İlçesi'nde 26, Tirebolu İlçesi'nde 42, Dereli İlçesi'nde 21, Yağlıdere İlçesi'nde 22, Güce İlçesi'nde 12, Doğankent İlçesi'nde 8, Görele İlçesi'nde 42, Çanakçı İlçesi'nde 10 ve Eynesil İlçesi'nde 10 olmak üzere toplam 339 köy yolu ulaşıma kapalı durumda. Yol ve Ulaşım Müdürlüğü'ne bağlı 44 ayrı ekip, kapalı durumda bulunan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Etkili olan kar yağışı Giresun'da eğitim-öğretimi de etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Giresun merkez, Bulancak, Piraziz, Keşap, Dereli, Espiye, Tirebolu, Yağlıdere, Güce, Görele, Doğankent, Çanakçı ve Eynesil ilçelerinde bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime ara verildi. 

Kar ve tipi nedeniyle dün sabah kapanan Dereli-Şebinkarahisar Karayolu'nun 2200 rakımlı Eğribel Geçidi dün öğleden sonra ulaşıma açıldı. Eğribel Geçidi'nin ulaşıma açılmasıyla birlikte Giresun'un iç kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk ilçeleri ve Sivas ile bağlantısı yeniden başladı. 

Giresun ve yöresinde etkili olan kar yağışı enerji nakil hatlarında da arızalara neden oluyor. Enerji nakil hatlarında oluşan arızalar nedeniyle Giresun il genelinde 40 köye elektrik verilemiyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2006 Perşembe 09:37:55
Güncelleme :30 Aralık 2006 Cumartesi 17:02:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?