7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Operasyon zanlıları adliyede

GÖRELE’DEKİ KARADENİZ FIRTINASI OPERASYONU

Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin 4 gün önce Görele ilçesinde çıkar amaçlı suç örgütlerine karşı düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 18’i bugün Görele Adliyesi’ne çıkartıldı.

Edinilen bilgiye göre, Görele Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı sonucu uzun süredir teknik takibe alınan ve çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları belirlenen 25 kişiye yönelik olarak Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından 4 gün önce “Karadeniz Fırtınası-1” isimli bir operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 44 ayrı adrese baskın düzenlenirken, operasyona aralarında özel tim polislerinin de bulunduğu 100’ün üzerinde polis katılmıştı. Gözaltına alınan 25 kişiden 7’si geçtiğimiz Cumartesi günü adliyeye çıkartılmıştı. Adliyeye çıkartılan A.G. R.A. tutuklanırken, Ş.C., R.A. ve M.G. adli kontrol ve kefaletle serbest kalırken, Ü.G ve E.D ise serbest kalmıştı.

Gözaltı süresi sona eren 18 kişi ise bugün yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye sevk edilirken, B.E., A.Ç., Y.Ç., K.R., H.A.R., Ö.G.,O.D. ,S.Ö.F.,C.C.,B.R.,M.A.,C.T.,M.S.,A.K.,ve B.G.’nin Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadeleri devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:28:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 12:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?