19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

OR-Gİ Havaalanı sevdası bitmiyor

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, "Giresun ve Ordu illerinin ortak kaderi OR-Gİ Havalimanı yatırımının acilen hayata geçirilmesi bölgenin gelişimi açısından önemlidir" dedi.


Çakırmelikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun ve Ordu halklarının bağışlarının toplanmasıyla OR-Gİ Havaalanı'nın yapımına 1997 yılında başladığını hatırlattı. Bölgenin ekonomik, eğitim, turizm ve kültürel açıdan gelişebilmesinde havalimanın iki ilin adeta olmazsa olmazları olduğunu vurgulayan Çakırmelikoğlu, "Rahat ve kısa zamanlı seyahatin popüler olduğu günümüzde, havayolu ulaşımı kara yolundan daha ziyade tercih edilmektedir.

Hiç birimiz, ticari veya turistlik manada 14-15 saatlik bir karayolu seyahatini kaldıramayız, fakat bir saat civarındaki uçak seyahatini çoğumuz tercih ederiz. Bu havayolu ihtiyacının komşu vilayetlerden aynı oranda karşılanması söz konusu değildir" diye konuştu.


"Sadece il dışında 2,5 milyona yakın Ordu ve Giresunlu hemşerimizin ikame ettiğini göz önüne alırsak, ihtiyacın boyutları daha iyi anlaşılır sanırım" diyen Çakırmelikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sırf havayolu ulaşımı olmadığı gerekçesiyle memleketlerine son yıllarda gelemeyen gurbetçilerimizin bölgede ki ticari ve sosyal boşlukları da dikkatlerden kaçmamalıdır.

Uçak seyahatini tercih ettikleri için gurbetten sılaya gelişlerini yıllarca erteleyen insanlarımızın bölgede yoğun bir katma değer yarattıkları bilinmelidir. Bu çerçeveden yola çıkarak Giresun ve Ordu illerinin ortak havalimanı projesinin bugün yatırım programına alınması avantaj olarak yorumlanabilir. Önümüzdeki süreçte yatırım programında ödeneğinin çıkartılarak yapım çalışmalarının başlatılması, OR-Gİ Projesi’ne hükümetimizin ne kadar ciddi baktığını gösterecektir."
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 12:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?