7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Ordu Yağ Sanayi A.Ş resmen satıldı

ORDU YAĞ SANAYİ A.Ş.'NİN SATIŞI RESMEN GERÇEKLEŞTİ

FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Mehmet Sargın, birlik iştiraklerinden Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satış devrinin dün itibariyle gerçekleştirildiğini söyledi.

Sargın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bir bankaya olan borcun ödenmesi noktasında Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satışını gündeme getirdiklerini hatırlattı. Satış için bir firmayla uzun süredir görüşme halinde olduklarını anımsatan Sargın, Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin dün itibariyle resmen satışının yapıldığını dile getirdi.

Satış sonucu elde edilen gelirle bir bankaya olan borcun ödenerek birliğin önemli bir yükten kurtarıldığını kaydeden Sargın," Satış sonucu 50 milyon liralık gelir elde edildi. İlgili firma ile yaptığımız anlaşma sonucu 30 milyon peşin, 20 milyon lira da taksitler halinde olmak üzere toplam 50 milyon lira olan bir satış yaptık. Dün itibariyle de Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satış devrini yaptık. Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin tüm varlık hakları ilgi firmaya verildi. Bu satıştan elde edilen gelir ile de bir bankaya olan borcumuzu kapattık. Çünkü bankaya olan borç bizim için büyük bir yüktü. Eğer temerrüde düşseydi borcumuz 57 milyon lirayı buluyordu ki, bu da FİSKOBİRLİK kasasından milyonlarca lira eksra bir paranın çıkması demekti. FİSKOBİRLİK banka borcunun kapatılmasıyla önemli bir yükten kurtulduğumuz gibi, geleceğe de umutla bakabilir hale geldik" dedi.

Sargın, Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin satışıyla birlikte de Çotanak markasının da ilgili firmaya devredildiğini söyledi.

FİSKOBİRLİK'in üretici, çalışanlar ile vergi ve benzeri olmak üzere 100 milyon liralık bir borcunun kaldığını ifade eden Sargın, "Banka borcunu tamamen bitirdik. Şimdi ürün alımlarından doğan, çalışanlarımız ile vergi ve benzeri borçlarımız kaldı. Bu da 100 milyon lira tutarında. Hedefimiz Temmuz ayına kadar bu borçlarımızı sıfırlamak. Bunun için gayrimenkullerin satışına hız vereceğiz. Yine banka borcumuzun kalmaması, yeni kredi alımları için önümüzü açacaktır. Tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Kısa zamanda borçlarımızı temizleyip, geleceğe güvenle bakacağız" diye konuştu.

Sargın, 2010 yılı hedeflerinin büyük olduğunu, bunların başında da yeni mahsül fındık alımı için piyasaya girmek olduğunu açıkladı. Tüm planlarını 2010 ürünü fındık alımına göre yaptıklarını vurgulayan Sargın, "Hedefimiz yeni mahsül fındık ürünü alımı yapabilmek. Tüm çabamız ve hazırlıklarımız da bu yönde. Üreticilecek tüm ürüne de talip olacağız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 14:08:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 16:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?