3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Ören İlköğretim'e beyaz bayrak

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen ‘Beyaz Bayrak Projesi’ çerçevesinde Giresun'daki Ören Beldesi İlköğretim Okulu'na beyaz bayrak verildi.

Eynesil İlçesi'ndeki Ören Beldesi İlköğretim Okulu’na verilen beyaz bayrak ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Bahtiyar Yılıkyılmaz, Giresun genelinde temizlik ve hijyen şartlarına uygunluğu belirlenen 10 okula beyaz bayrak verildiğini hatırlattı. Yılıkyılmaz, beyaz bayrak verilen okullardan birisinin de kendi okulları olmasından ise büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Okulların, insanlara toplum sağlığını koruma ve geliştirme bilincinin kazandırılmasında önemli görevinin bulunduğuna dikkat çeken Yılıkyılmaz, “Okulumuz, yapılan denetimlerde temizlik ve hijyen şartları bakımından Giresun'da ilk 10 okul arasına girmeyi başardı. Toplum sağlığını korumak, geliştirmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış nesiller yetiştirmek okullarımızın asli görevidir. Bu nedenle Giresun İl genelinde beyaz bayrak almaya hak kazanan eğitim kurumları arasında bizim okulumuzun adının olması okulumuz adına gurur vericidir” diye konuştu.

Beyaz bayrak alan 8 derslikli Ören İlköğretim Okulu'nda 153 öğrenci eğitim-öğretim görüyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2007 Perşembe 14:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?