3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Örnek mahalle muhtarı

Giresun'un Aksu Mahallesi'nin 8 yıllık muhtarı Adem Önal, muhtarlık hizmetlerinin yanı sıra vatandaşa fatura tahsilatı, ücretsiz fotoğraf, faks ve fotokopi hizmeti de veriyor.


Önal, Aksu Mahallesi'nin Giresun merkeze uzak olması nedeniyle mahalle halkının özellikle elektrik, su ve telefon faturalarını ödemede yıllardır büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Yaklaşık bir yıl önce bu sorunu çözmek için girişimlerde bulunduklarını ve muhtarlık binasını fatura tahsilat merkezi haline getirdiklerini anlatan Önal, "Mahalle halkı su, telefon ve elektrik faturaları ödemesi için Giresun'a gitmek zorunda kalıyor. Bu da mahalle halkı için hem zaman hem de para kaybı anlamına geliyordu.


Muhtarlık olarak bu sorunu ortadan kaldırdık. Muhtarlık binamızı bir fatura tahsilat servisine çevirdik. Telefon faturalarını her gün, su faturalarını ise ayın 4 günü tahsil ediyoruz. Elektrik faturası tahsilatına da birkaç gün içerisinde başlayacağız. Böylece mahalle halkı da Giresun'a gitmekten kurtulmuş oldu" dedi.


Muhtarlık bünyesinde faks, fotokopi ve fotoğraf çekimi, dilekçe yazımı gibi işlemlerin ücretsiz yapıldığını belirten Önal, kredi kartı tahsilatının da muhtarlık bünyesinde yapılması için girişimlerde bulunduklarını ifade etti.
Her türlü hizmeti Aksu Mahallesi halkının ayağına kadar getireceklerini anlatan Önal, sözlerini şöyle tamamladı: "Mahalle halkının yıllardır yaşadığı sorunları çözme noktasında üstün bir çaba gösteriyoruz. Muhtarlık olarak, hizmetleri mahalle halkının ayağına getireceğiz. Tüm çabamız bu yönde. Bunda da başarılı olacağımıza inancımız tam."

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 14:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine topçu IP: 88.235.238.xxx Tarih : 24.12.2007 21:57:29

başarılarının devamını getirsin. diger muhtarlıklarada örnek model oluştursun.zengin halkın yanında degil fakir fukaranın koruyucusu olursa biz gurbetteki eski mahalle oturanlarınıda daha mutlu,memnun edecektir. sayın adem önal beye allah yolunu açık etsin diyor, hizmetlerinin devamını bekliyoruz.giresun ve çevre mahallelerinin fedakar insanlara çok ihtiyacı var.