2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Patron gitti, işçiler kapıda kaldı

PATRON GİTTİ, İŞÇİLER KAPIDA KALDI

Giresun’un Çanakçı ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasının işçileri, fabrikayı kapatarak maaşlarını ödemeden gittiğini iddia ettikleri işyeri sahibi hakkında şikayetçi oldular.

Giresun’un Çanakçı ilçesinde kurulu bulunan Çanakçı Tekstil Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 6 kişi, Görele Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, işyeri sahibi Y.K'nın, makine parkını haber vermeden taşıdığını ve 90 işçinin 3 aylık alacağını vermeden kaçtığını savundular. 2 yıldır fabrikada makine operatörü olarak çalışan Göksel Özdemir, yaptığı açıklamada, “İş yerinden tüm çalışanlara bir hafta ücretsiz izin verildi. İzin süresi içinde iş yerindeki makinelerin Giresun’un Piraziz ilçesinde Kırımlı Tekstil adında kurulan iş yerine taşındığını öğrendik. Bizde yasal yollardan alacağımızı almak için Görele adliyesine gelerek mahkemeye başvurduk” dedi.

Yasal haklarını aramak ve bu konuda bilgi almak için Görele Adliyesi'ne geldiklerini ifade eden Özdemir, ''Bizim, içeride 3 aylık alacağımız bulunuyor. Fabrika 15 Kasım 2009 tarihinde kuruldu o tarihten 04 Mayıs 2011 tarihine kadar çalıştık. Tek gelirimiz buydu. Çaresiziz. Fabrikada 90 işçi çalışıyordu alacakları ve tazminatları içeride kaldı. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız'' diye konuştu.

Öte yandan Fabrika sahibi Y.K. alacağı olan herkesin alacağını kuruşuna kadar ödeyeceğini ifade ederek “Asla kaçarak gitmedim iş ortağım olan Kerem Gödek, ablasının hastalığını bahane ederek işin başında olan eşi Aysel Gödek’in işi bıraktığını kendisinin de Çanakçı İlçe Kaymakamlığı’nda görevli olduğunu ileri sürerek ilgilenemeyeceğini söyledi. Ben de kendisine bu şartlar altında burada yalnız başıma yapamayacağımı söyledim ve daha önce Piraziz ilçesinde kiraladığım FİSKOBİRLİK binasını onararak merkez atölye haline getirdim. Amacım Çanakçı’ya da buradan iş vermekti. Oradaki insanlarda çalışmaya devam edeceklerdi. Yalnız kalınca burada bulunan makinelerimle tüm işçileri servis koyarak Çanakçı’dan Piraziz’e götürmek zorunda kaldım. Bu durumu Kerem Gödek’ten tüm çalışan personele söylemesini istedim ama Kerem Gödek işçilere söylememiş böylece işçiler benim kaçtığımı zannetmişler” şeklinde konuştu.

“Çalışan işçilerimin en az 15 kişiden az olmamak kaydıyla Çanakçı’dan buraya gelerek çalışmak isteyen herkese öncelik verilecektir ve servis ücreti bizden olmak koşuluyla her gün Çanakçı’dan Piraziz’e getirip götürecektir” diyen Y.K. “Piraziz’de kalmak isteyen herkese kiralık ev bulmakta da garanti veriyorum. Alacak konusunda da tekrar söylüyorum herkesin alacağını kuruşuna kadar ödeyeceğim” ifadelerini kullandı.

PATRON GİTTİ, İŞÇİLER KAPIDA KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 10:43:01
Güncelleme :19 Mayıs 2011 Perşembe 18:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?