19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Pazara çıkacak para mı var?

Giresun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Osman Şen, ‘Kriz Varsa, Çare de Var’ seferberliği altında vatandaşları pazara çıkmaya davet eden yaklaşıma tepki göstererek “Pazara neyle çıkacağız? Olmayan parayı nasıl harcayacağız?” diye konuştu.
Şen, yaptığı açıklamada, bazı sivil toplum örgütleri tarafından ‘Kriz Varsa, Çare de Var’ adı altında bir seferberlik başlatıldığını hatırlattı. Bu kampanya ile halkın alış-verişe yönlendirilmeye çalışıldığını belirten Şen, ilk kampanyanın sloganının da ‘Eve Kapanma, Pazara Çık’ şeklinde olduğunu ifade ederek bu duruma tepkisini şu cümlelerle dile getirdi:
“Türkiye'de her geçen gün binlerce insan işsiz kalmaktadır. Esnaflar, sanatkarlar ve çiftçiler batmaktadır. Ülkemizde her 3 gençten biri işsiz durumdadır. Her geçen gün ölümle sonuçlanan aile faciaları yaşanıyor. Yuvalar yıkılıyor. Böyle olumsuz durumların yaşandığı Türkiye'de, bazı sivil toplum örgütlerinin başlattığı bu kampanyayla adeta, Türk halkıyla dalga geçilmektedir. Bu kampanyayı yapanlara soruyorum. Pazara neyle çıkacağız? Halkın kaşımaya tırnağı mı kaldı ki, olmayan parayı nasıl harcayacağız?”

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?