2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Pepino üretimi başladı

Anavatanı Güney Amerika ülkelerinden Peru olan Pepino meyvesi, artık ceviziyle ünlü olan Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde de yetiştiriliyor.

Şebinkarahisar ilçesinde besin değeri yüksek olan ve meyvesinin şeker hastalıkları, kemik erimesi, dalak yetmezliği, bağırsak kanseri, gen hastaları, mide rahatsızlığı, kansızlık hastaları, hemofili kanın pıhtılaşmasındaki bir bozukluğa bağlı kanama hastalığı, eklem romatizması ve çocuklarda kemik gelişimine fayda sağladığı uzmanlar tarafından belirtilen içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde idrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini artıran Pepino meyvesi yetiştirmeye başladı.

Şebinkarahisar ilçesinde fidan yetiştiriciliği yapan Ömer Şentürk, bir tanıdığı aracılığıyla kendi bahçesinde deneme amaçlı pepino meyvesi dikimi yaptığını ve olumlu sonuç aldığını söyledi. Ömer Şentürk ayrıca pepinonun Şebinkarahisar’da yaygınlaştıracağını söyleyerek, şebin cevizine ek gelir olarak pepino fidesi yetiştireceğini bildirdi.

Ürünlerin yetiştirilme ortamının tamamen organik olduğunu söyleyen Şentürk, “Birçok faydası olan pepino meyvesinin organik olmasının ayrı bir önemi var. Şebinkarahisar’da ilk kez yetiştirdiğim pepino meyvelerini ileriki yıllarda daha da arttırarak Şebinkarahisar’da alternatif ürün haline getirmek istiyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2011 Cuma 17:53:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?