2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Polis, hırsızlara karşı uyardı

POLİS, HIRSIZLARA KARŞI UYARDI

Giresun Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği, yaz aylarında hırsızlık olaylarının artması nedeniyle vatandaşları düzenlediği mahalle toplantılarıyla uyarıyor. Tatile gitmeyenlerin sıcaklardan dolayı pencereleri açık uyuduğunu belirten ekipler, "Açık balkon kapıları ve pencereler hırsızların arayıp da bulamadığı durumdur" uyarısında bulundu.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği lokalinde Hacısiyam Mahallesi sakinleriyle düzenlenen toplantıda konuşan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Şentürk Külekçi, şöyle konuştu: "Kimse tanımadığı kişilere kapılarını açmamalıdır.Özellikle yaz aylarında bir çok komşunuz tatile gidecektir. Bunu fırsat bilen hırsızlar kapı zillerini çalarak binanın kapısını açmanıza vesile olur. Şüpheli bir durum görüldüğünde ve tanımadığınız bir kişi kapıyı çalıp size tanımadığınız birisini sorduğunda mutlaka 155'i

arayın. Bugüne kadar bir çok faili meçhul olaylar 155'e gelen bilgilerle çözülmüştür. Bir çok olay yine vatandaşımızın 155 hattını arayarak önlenmiştir. Ayrıca birinci katların balkon ve pencereleri demirlenirken diğer katlara merdiven vazifesi yapacak şekilde yapılmamalı."

Evden ayrılmadan önce bir lambanın açık ve kapı girişine bir ayakkabı bırakılması gerektiğini anlatan Külekçi, şunları söyledi: "Böylece evde bir şahsın olduğu izlenimi verilir. Değerli eşyalar kesinlikle yatak ve oturma odasında saklanmamalı. Kapıda çift kilit bulunmalı, apartman giriş kapısının dışarıdan aydınlatılması sağlanmalı. Küçük ekran televizyon, müzik seti ve çelik para kasası gibi eşyaların hırsızlar tarafından çarşaf veya battaniyeye sarılarak çalınacağı unutulmamalı. Bu şekilde eşya taşıyan

şüpheli kişileri polise bildirin. Yaz aylarında evinizin kapı ve penceresini açık bırakıp yatmayın. Mutlaka açmanız gerekiyorsa değerli eşyanızı açıkta bırakmayınız. Apartman dahilinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz."

POLİS, HIRSIZLARA KARŞI UYARDI
POLİS, HIRSIZLARA KARŞI UYARDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 16:39:00
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 18:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?