1
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Polisten hırsızlık uyarısı!

Giresun’un Doğankent ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Amirliği’nin ortaklaşa düzenledikleri seminere katılan polis memurları, hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Doğankent İmam-Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memurları Kenan Vamin ve Muhammet Yılmaz, vatandaşlara hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek tedbirlere ilgili önemli uyarılarda bulundu. Doğankent Emniyet Amirliği Toplum Destekli Polislik Bürosunda görevli polisler, özellikle kısa süreli evden ayrılmalarda, bir lambanın mutlaka açık bırakılmasını ve kapı zillerine ismin ve soy ismin açık yazılmamasını istedi.

Evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve son dönemlerde artan kontör hırsızlığına ilişkin bilgiler veren polis memurları, evlerin birinci ve ikinci katlarındaki balkon kapısı ve pencerelere mutlaka sağlam korkuluklar yapılması gerektiğini söyledi. “Evinizden çıkmadan önce mutlaka kapı ve pencerelerinizin kilitli olup olmadığını kontrol ediniz” diyen polis memurları, kısa süreli dışarı çıkmalarda ise evin bir lambasının açık bırakılması gerektiğini söyledi.
Polislerin en dikkat çeken uyarısı ise “Komşuluk ilişkilerine önem veriniz.

Komşunuzu kollayıp gözetiniz, Komşunuz hakkında tanımadığınız kimselere Yeni pazara gitti, tatile gitti vb. gibi bilgiler vererek hırsızın hedefi haline getirmeyiniz. Uzun süreli ayrılıklarınızda komşunuza telefon numaranızı bırakınız. Kapı zillerine tam isim yazmayın” oldu

Açık isim yazılmasının hırsızlara davetiye çıkarmak olduğuna değinen polis memurları, posta kutularının da sık sık kontrol edilmesi ve varsa her hangi bir posta, bu postanın alınması gerektiğini anlattı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2012 Perşembe 14:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?