2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Projeye 80 bin TL hibe

Giresun Belediyesi Proje Ofisi tarafından hazırlanan “Giresun Adası ve Zamanda Yolculuk Turizmi Projesi” Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 80 bin TL hibe desteği aldı.

Giresun Adası’nı turizme kazandırmak amacıyla hazırlanan projenin Belediye Meclis Salonu’nda tanıtımı yapıldı. Düzenlenen toplantıda proje hakkında bilgi veren Giresun Belediyesi Proje Ofisi Koordinatörü Hakan Adanır “Şehrimizin önemli turizm alanlarından olan Giresun Adası’nın çok iyi değerlendirilmesi gereken bir değerimiz olduğu şüphesizdir. Bu nedenle adanın koruma kurallarına aykırı olmayacak ‘Zamanda Yolculuk Projesi’ geliştirdik. Proje ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği aldık. Projemizin toplam bütçesi 86 bin 760 TL’dir. Zamanda Yolculuk tüm dünyada giderek yaygınlaşan ve turistlerin yoğun ilgisini çeken bir turizm konseptidir. Giresun Adası da doğal yapısı ile zamanda yolculuk turizminin uygulanabileceği en iyi alanlardan biridir” dedi.

Giresun Adası ile ilgili de bilgi veren Adanır “Karadeniz’in tek yaşanabilir adası olan Giresun Adası’nda dünyaca ünlü Herkül’ün altın post serüveni geçmiştir. Projemizde dünyaca ünlü Herkül’ün Altın Post Serüveni’nin Giresun Adası’nda geçtiği güne odaklanmıştır. Binlerce yıldır burada yaşayan halkımızın misafirperverliğinin turistlere aktarılması zaman yolculuğu senaryomuzun önemli hedeflerinden biridir. Turistlere o dönemlerde Giresun Adası’nda yaşayan Türklere ait olan yemek, müzik ve eğlence kültürü da tanıtılacaktır. Zamanda Yolculuk konsepti çerçevesinde dileyen o tarihte Giresun’da yaşamış bir Tük kavminin üyesi dileyen ise Herkül olabilecektir” diye konuştu.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise turizmde bölge potansiyelinin harekete geçirilmesine yönelik mali destek programı kapsamında çalışmalarının süreceğini ifade ederek “Giresun Belediyesi Doğu Karadeniz’de Kalkınma Ajansı’ndan projesine destek alan tek ve ilk belediyedir” şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2011 Perşembe 17:48:07
Güncelleme :25 Kasım 2011 Cuma 17:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?