3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Projeyle örnek oldular!

2. kez düzenlenen İnovasyon Türkiye Fuarı'na katılan Giresun Belediyesi kitap ve oyuncak kumbarasıyla ilgi gördü.

Yaklaşık bir yıl önce kullanılmayan kitap ve oyuncakları ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak sosyal bir proje başlatan Giresun Belediyesi, yaptıkları projenin tescilini alarak diğer belediyelere de örnek oldu. Bu projeyi hayata geçirilmesi hakkında bilgi veren Giresun Belediyesi Başkanı Kerim Aksu, “Çocukları büyüyen evlerde hala oyuncaklar durur ya da çöpe atılır, kullanılmayan, biriktirilen bu oyuncaklar ile kitapları atmayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırma adına yapılan bir proje düzenlemek istedik. Türkiye’de 90’ın üzerinde kurumdan valilik, belediye ve üniversitelerden ‘biz de bu projeyi yapabilir miyiz?’ şeklinde talep aldık. Projemizin patentini de aldık, patent yazılarımız yeni geldi. Bugün bu fuara katılan tek belediyeyiz. Bu da bizim için ayrı bir gurur verici olay” diye konuştu.

CEZAEVLERİNDEKİ ÇOCUKLARA DA ULAŞILIYOR

AR-GE çalışmalarının olmasının, üretim isteklerinin bir göstergesi olduğunu dile getiren Başkan Aksu, “Gerçekten bir şeyler yapıp üretme isteğimiz ve ihtiyaç sahibi insanlar bir şeyler göndermek isteyişimiz bizim önümüzde yeni ürünler üretmek için bir şevk kapısı oluyor. Arkadaşlarımı da tebrik ederim, bu konuda çok fazla araştırma yapıyorlar. Bugün bununla ilgili Anadolu’nun birçok yerine cezaevlerinde büyüyen, hiçbir oyuncağı olmayan çocukların, kırsal bölgelerimizde Doğu’da, Güneydoğu’da, Karadeniz’de okullarda, oyuncağı olmayan, ders kitabı dışında kitap okumamış çocuklarımız var. Asıl hedefimiz bunlar. Oyuncağı olmayan çocuk kalmasın, ders kitabı dışında kitap okuyan çocuk olsun. MNG Kargo da bir dönem bize ciddi katkı sağladı. Ücretsiz hizmet sağlayarak, ihtiyaç sahiplerine ulaşmamızı sağladı” dedi.

OKULLARA DA KUMBARA KONULACAK

Tamamen sosyal bir projelerinin olduğunu, Türkiye’de 20’ye yakın belediyenin de bu projeyi kullanmaya başladıklarını belirten Başkan Aksu, “Belediyelerimiz izin almadan bunu kullanmaya başladılar. Onlarla yazışmamız olacak. Bir para talebimiz yok, sadece ‘Giresun Belediyesi tescilli ürünü’ dür yazmaları bizim için yeterli. Ne kadar oyuncağı olmayan çocuğa, kitabı olmayan çocuğa ulaşabilirsek o bizim en büyük kazancımız olacak” dedi. Aksu, belediye meydanı önünde bulunan kumbaranın, bu yıl ikincisinin de yapılıp okullarda birer hafta arayla yer alacağını ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşacaklarını da söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2013 Perşembe 15:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?