29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Radyocudan kanlı protesto

Giresun'un Bulancak ilçesinde yerel bir radyoda program yapan Semina Şenyurt, ilçede yaşanan elektrik kesintilerini horoz keserek protesto etti.


Radyo binası önünde eylemini gerçekleştiren Şenyurt, 15 yıldır radyo programcılığı yaptığını söyledi. Son günlerde ilçede sık sık elektrik kesintileri yaşandığını anlatan Şenyurt, elektrik kesintilerinden dolayı programlarını sağlıklı olarak gerçekleştirememekten şikayet etti.
Elektrik kesintilerini protesto için eylem hazırlığında olduğunu, eylem için de horoz kesmek fikrinin aklına geldiğini belirten Şenyurt, şöyle konuştu: "Yayın esnasında hiçbir açıklama yapılmadan saatlerce kesilen elektrik yüzünden işimizi yapamaz hale geldik. Elektrik kesintilerini radyo ve televizyon yayını yapan kurumlara daha önceden bildirmeyen TEDAŞ yetkililerinin dikkatini çekebilme babında radyo binası önünde horozlu eylem yapıyoruz."


Şenyurt, elektrik kesintilerinin kendilerine bildirilmesini isteyerek "Kesintiler en azından yarım saat önce basın yayın organlarına bildirme zahmetine katlanırlarsa işimizi daha düzgün yaparız" ifadelerini kullandı.


Konuşmasının ardından Şenyurt, eylemde kullandığı horozu kasaba kestirdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 19:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 78.183.225.xxx Tarih : 1.02.2009 02:00:47

Bu hemşehrim horoz kesmekle ayıp etmiş.Hayvan keserek protesto ,sevinç,cennete gitme umudu boş umut.