30
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Rahşan Ecevit Giresun'da

DSP'nin kurucu Genel Başkanı Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar'a Ankara'da fındık üreticileriyle birlikte eylem yapmaları önerisinde bulunarak, "Güzel bir eylem yapmak şart bence. Sizleri Ankara sokaklarına bekliyoruz" diye konuştu.

Dün gece Giresun'a gelen Rahşan Ecevit, sabah saatlerinde 21 Temmuz tarihinde meydana gelen sel afetinde hayatını kaybeden Secaittin Gündoğdu'nun yakınlarını ziyaret etti. Karayolu ile Bulancak ilçesinin Yeşilhisar köyüne gelen Rahşan Ecevit'i burada, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ve Gündoğdu'nun yakınları karşıladı. Sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Secaittin Gündoğdu'nun eşi Fatma Gündoğdu'ya başsağlığı dileyen Rahşan Ecevit, Gündoğdu'nun yakınlarıyla da görüştü.

Rahşan Ecevit, daha sonra Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Basına kapalı ve yaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından Rahşan Ecevit, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürlüğü'ne gitti.

Rahşan Ecevit'i, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yönetim kurulu üyeleri ve genel müdürlük yetkilileri karşıladı. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar'dan, birliğin son durumu hakkında bilgiler alan Rahşan Ecevit, FİSKOBİRLİK'in içinde bulunduğu duruma üzüldüğünü kaydetti.

Rahşan Ecevit, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar'a, Ankara'da fındık üreticileriyle birlikte eylem yapmaları önerisinde bulunarak, "Güzel bir eylem yapmak şart bence. Sizleri bekliyoruz Ankara sokaklarına" diye konuştu.
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar da, Rahşan Ecevit'in önerisine sıcak baktıklarını vurgulayarak, "Şu aşamada yol bizi oraya doğru götürüyor" şeklinde konuştu.

Rahşan Ecevit, FİSKOBİRLİK ziyareti sırasında, kendi isminin verildiği Rahşan Avcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Rahşan Ecevit'in, eşi Bülent Ecevit'in 5 Kasım 2006 tarihindeki vefatının ardından ilk kez Ankara dışına çıktığı ve ilk ziyaretini de memleketi Giresun'a yaptığı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 18:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 88.235.237.xxx Tarih : 25.07.2009 19:27:09

Hoş geldin Rahşan Ecevit.Bir Giresunlu olarak bizi en iyi siz anlarsınız.Ladin ormanlarının aşırı kırılması,yol yapımlarında devleti soyacağız diye doğanın aşırı tahrip edilmesi bu seli çağırdı.Yine yollar yıkıldı,yine yemecilere iş çıktı.O dağlardan fındık sökülürse o toprak yerinde durur mu?O fındık bahçelerine atılan ısırgan otu ilacı ile çayır çimen yok edilip,toprak üzerindeki bütün canlılar yakılıyor. Kimsenin ilgilendiği yok.Giresun sahil yolu ile taş yığını haline geldi,şimdi de dağları göçerek toprak yığını haline getirilmeye çalışılıyor.Ne dersiniz?